Μακρίσια

Μακρίσια

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Κίνηση ΜΑΤ στις "Λίμνες" - Άδειασαν τα απορριμματοφόρα (photos & video)

Αστυνομική επέμβαση με δύο διμοιρίες τα ξημερώματα στη χωματερή – Μικροεντάσεις με τους κατοίκους

Του Γιάννη Σπυρούνη

Το αναμενόμενο, μετά την μη έκδοση προσωρινής διαταγής για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι κάτοικοι για τις «Λίμνες», συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης, στην χωματερή που απασχολεί εδώ και αρκετές εβδομάδες την κοινή γνώμη. Η Αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση ώστε να διασφαλίσει την απρόσκοπτη διέλευση των απορριμματοφόρων, να αδειάσουν το περιεχόμενό τους και να εκτελεστούν αρκετά δρομολόγια από τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ώστε να δοθεί μια ανάσα σε πόλεις και χωριά από τα σκουπίδια.

Με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Αριστείδη Ανδρικόπουλο, δύο διμοιρίες ΜΑΤ από την Ηλεία και την Αχαΐα και αρκετοί άλλοι αστυνομικοί από το νομό μας, απέκλεισαν το δρόμο Αλφειούσας – Μακρισίων πριν και μετά τη χωματερή, στις έξι το πρωί. Οι κάτοικοι που βρίσκονταν στην είσοδο της χωματερής ως ομάδα περιφρούρησης, περί τα έξι άτομα προσήχθησαν και οδηγήθηκαν αργότερα στον Πύργο, για να αφεθούν νωρίς το μεσημέρι ελεύθεροι.

Κάτοικοι από τα Μακρίσια και την Αλφειούσα που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί επιχείρησαν να φτάσουν στη χωματερή, όμως οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την πρόσβαση σε καίρια σημεία. Έτσι οι κάτοικοι ακολούθησαν μονοπάτια και διαδρομές μέσα από χωράφια. Όμως οι διασκορπισμένοι αστυνομικοί στην ευρύτερη περιοχή τους εντόπισαν και τους σταμάτησαν με αποτέλεσμα να βρεθούν οι περισσότεροι αποκλεισμένοι σε αγρόκτημα που συνορεύει με την είσοδο των «Λιμνών». Κάποιοι στη συνέχεια απομακρύνθηκαν όμως οι περισσότεροι παρέμειναν εκεί, αποκλεισμένοι όμως από την αστυνομική δύναμη.

Τα απορριμματοφόρα των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας που παρέμεναν σταθμευμένα έξω από τη χωματερή, ξεκίνησαν τα δρομολόγια με τους οδηγούς τους, άδειασαν το φορτίο τους και επέστρεψαν πάλι στις πόλεις και τα χωριά για να ξεκινήσουν ένα νέο κύκλο αποκομιδής των σκουπιδιών.

Στο μεταξύ μπροστά στα μπλόκα της Αστυνομίας ο αριθμός των κατοίκων που συγκεντρώνονταν αυξανόταν διαρκώς και πολλοί παρέμειναν εκεί παρά και τη δυνατή νεροποντή που έπληξε την περιοχή. Δεν απειλήθηκαν επεισόδια, υπήρξαν μικροεντάσεις, αλλά δεν συνέβη κάτι παραπάνω. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Ανδρικόπουλος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της δικηγόρου και δημοτικής συμβούλου Αθανασίας Κουσκουρή, έφτασε στο μπλόκο και ανέφερε πως η Αστυνομία έπραξε το καθήκον της υλοποιώντας αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από την κεντρική εξουσία.

Αργά το μεσημέρι οι δυνάμεις της Αστυνομίας αποχώρησαν από στο σημείο και ενώ είχε ολοκληρωθεί το έργο της αποκομιδής των σκουπιδιών και της εναπόθεσής τους στη χωματερή. Από κει και ύστερα οι κάτοικοι επανακατέλαβαν τις «Λίμνες» και μετά τον χθεσινό αιφνιδιασμό της Αστυνομίας, ετοιμάζονται να περάσουν στην αντεπίθεση και να μην επιτρέψουν καν να πλησιάσουν τα απορριμματοφόρα ξανά. ilialive.gr

Πρώτη ανάρτηση: 08:21 12/11
Τελευταία ενημέρωση: 23:20 12/11






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου