Μακρίσια

Μακρίσια

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Επείγουσα σύσκεψη σήμερα στο Λάτσειο με Βουλευτές, Δημάρχους και πρ. Φορέα Διαχείρισης

Επεξεργάζεται νέες λύσεις - Αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις Μάκη με Υπουργεία και Δημάρχους

Μετά το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στις «Λίμνες», πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις στο Δήμο Πύργου, όπου η δημοτική αρχή επεξεργάζεται νέο σχέδιο προκειμένου να αποσυμφορηθεί το συντομότερο η πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα από τα σκουπίδια.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Πύργου Μ. Παρασκευόπουλος έχει συγκαλέσει επείγουσα σύσκεψη στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι Βουλευτές του Νομού, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χ. Καφύρας, οι Δήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας Κρεστένων Θ. Κοτζιάς και Σ. Μπαλιούκος καθώς και ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Γ. Λυμπέρης. Πρόκειται για ακόμα μια πρωτοβουλία άρσης του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ο κ. Παρασκευόπουλος βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενώ είχε συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ. Αγγελάκα και Δημάρχους της Πελοποννήσου (Τρίπολη, Αίγιο και Καλαμάτα) που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα στο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων. Απώτερος στόχος, να εξευρεθεί, καταρχήν, το συντομότερο δυνατό λύση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αποκομιδής των σκουπιδιών από το Δήμο Πύργου.

Μάλιστα χθες το απόγευμα συνεδρίασε εκτάκτως και η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Πύργου όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα δεδομένα στη διάρκεια της οποίας κατεγράφη η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος και εξετάστηκαν λύσεις που ενδεχόμενα μπορούν να ακολουθηθούν μετά το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Παράλληλα, μετά την κοινοποίηση στο Δήμο Πύργου, της έκθεσης των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, η δημοτική αρχή, με έγγραφο της προς τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας ζητά διευκρινήσεις για τα ευρήματα στη χωματερή των «Λιμνών» προκειμένου στη συνέχεια να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες του Δήμου για το πώς γίνεται η διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων από το Νοσοκομείο.
Κική Κολοβέρου
kkoloverou@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου