Μακρίσια

Μακρίσια

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Και οι φοιτητές στη "μάχη" των σκουπιδιών

Ανακοίνωση της ΑΡΕΝ του ΤΕΙ Πύργου
Κόντρα στο σχέδιο “Αθηνά”, οι Σπουδαστές του ΤΕΙ Πύργου, ο Σύλλογος Σπουδαστών και μερίδα πολιτών του Πύργου, δώσαμε ένα μεγάλο πολύμορφο αγώνα, για την επιβίωση και τη διατήρηση των Σχολών μας.
Δε θα ξεχάσουμε ποτέ, πόσο γελοίος και μικρός στις μεγάλες απαιτήσεις των καιρών φάνηκε ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκεύοπουλους. Γελοίος και μικρός, χαμένος στη μετάφραση μαζί με τον Αργυρόπουλο και τον Τζαβάρα, να προσπαθούν να βγάλουν άκρη για το τι ζητάνε ως Δημοτική Αρχή, τι ζητάνε ως Ηλεία, τι ζητάμε ως Σπουδαστές. Η απάντηση τους ήταν τα ΜΑΤ. Η απάντηση τους ήταν η παρακμή των δύο τμημάτων ΤΕΙ στον Πύργο.
Ως Σπουδαστές και ως κάτοικοι αυτής της πόλης, το ζήτημα των σκουπιδιών δε θα μπορούσε να μας αφήσει ασυγκίνητους. Στον Αλφειό αυτή τη στιγμή συντελείται οικολογικό έγκλημα. Οι Δημοτικές Αρχές Πύργου, Ολυμπίας και Κρεστένων, οι Δήμαρχοι της παρακμής και του χτες, μη έχοντας πρόταση διαχείρισης των απορριμμάτων αποφάσισαν να καταστρέψουν έναν όμορφο τόπο, γεμίζοντας τον σκουπίδια. Η βρώμα και η δυσωδία δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Μαύρα σκουπιδόζουμα τρέχουν προς τον Αλφειό. Χιλιάδες τόνοι από σκουπίδια, έχουν ριχθεί ανεξέλεγκτα μέσα στο δάσος. Στην περιοχή “Λίμνες“, λίγα μέτρα από την κοίτη του ποταμού, συντελείται οικολογική και περιβαλλοντολογική καταστροφή.  Οι κάτοικοι των γύρω χωριών αποφάσισαν να αντισταθούν. Η απάντηση ήταν πάλι τα ΜΑΤ.
Σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, το καθεστώς και οι εκπρόσωποι του (Κυβέρνηση-Περιφερειάρχες-Δήμαρχοι ), έχοντας χάσει τη μπάλα εδώ και αρκετό καιρό, σε κάθε αντίδραση της κοινωνίας το μόνο που απαντούν  είναι τα ΜΑΤ.
Δεν θα τους φοβηθούμε. Για να λέμε την αλήθεια, δεν τους φοβηθήκαμε ποτέ. Μας προκαλούν μέρα με την ημέρα, τόση αηδία όση αυτή που δημιούργησαν στις “Λίμνες”. Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι. Το δίκιο το έχουν όσοι οργανώνονται και αντιστέκονται στη λαίλαπα του Καπιταλισμού, στο ισοπέδωμα των Μνημονίων, στην υποβάθμιση της ζωής και του περιβάλλοντος.
Ως Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων των χωριών που αντιστέκονται στη “σκουπιδοποίηση” του τόπου τους.
Καλούμε τους Σπουδαστές να σταθούν δίπλα στον αγώνα των κατοίκων. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πέμπτη 14 Νοεμβρίου έξω από το Δημαρχείο Πύργου και ώρα 7 το απόγευμα.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου