Μακρίσια

Μακρίσια

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Κυριακή 10 Νοεμβρίου Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στις Λίμνες στα Μακρίσια στις 3.00μ.μ BINTEO

Ένας σκουπιδότοπος, κάλλιστα μπορεί να γίνει…  συναυλιακός χώρος όταν υπάρχει ανάγκη, όταν υπάρχει διάθεση διαμαρτυρίας, όταν από εκεί μπορεί να σταλεί μέσα από τις νότες  προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα.
 Κι ενώ τα σκουπίδια… τραγουδούν ακόμα στις «ΛΙΜΝΕΣ» και παρά τα επεισόδια και τις συλλήψεις,  η αντίσταση ανθεί.

Μια ηχηρή απάντηση στη βία, και τη μετατροπή του τόπου μας σε σκουπιδότοπο, με ποίηση και τραγούδι, δίνει η γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού, που φιλοξένησε τους κορυφαίους της Ελλάδας από όλες τις μορφές της τέχνης, όπως Θεοδωράκης, Ντασέν, Καμπανέλης, Μπιθικώτσης, Μυταράς, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις Λίμνες στα Μακρίσια στις 3.00 το μεσημέρι. Η Βασιλική Καρακώστα, η φωνή που συγκλόνισε στο Ηρώδειο, στη μεγάλη βραδιά για τους Έλληνες του κόσμου, τραγουδά έντεχνο και παραδοσιακό τραγούδι. Μαζί της οι σολίστες Κωνσταντίνος Μπουντούνης και Λυδία Μπουντούνη από το σπουδαίο συγκρότημα Βαγγέλη Μπουντούνης 100 κιθάρες. Απαγγελία, καλλιτεχνική επιμέλεια Γιάννης Τζουανόπουλος.

Όπως το 2007 στις φονικές πυργκαγιές στο Ηρώδειο, στο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκη, στο Κλειστό του Πύργου και στην Καλαμάτα με τον Μίκη Θεοδωράκη και τη Λαϊκή Ορχήστρα του, το Λάκη Λαζόπουλο και όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες έτσι και τώρα η γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που αγωνίζονται για τη ζωή τους.



Γιάννης Ρίτσος: «Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου από τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

 Ελάτε να απαντήσουμε στη βία με ποίηση και τραγούδι.


Οδηγίες προς το σημείο. (Μπορείτε να δείτε την Προβολή μεγαλύτερου χάρτη και να βάλετε το σημείο σας)

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου