Μακρίσια

Μακρίσια

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ξανά στις "Λίμνες" οι κάτοικοι – Μπλόκο στα απορριμματοφόρα


 Σημαντικές καταπτώσεις μέσα στο χώρο της χωματερής


Του Γιάννη Σπυρούνη

Για μερικές ώρες κράτησε η επέμβαση των ΜΑΤ – ως οδόφραγμα  και εμπόδιο στην προσέγγιση των κατοίκων στη χωματερή των «Λιμνών» - τη Δευτέρα. Από χθες οι κάτοικοι επανακατέλαβαν την είσοδο της χωματερής και έστησαν μπλόκο στα απορριμματοφόρα και τα φορτηγά του δήμου Πύργου, που επιχείρησαν να εναποθέσουν απορρίμματα. Την ίδια στιγμή μετά τις ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή, τμήματα από τα πρανή στις «Λίμνες» υποχώρησαν παρασύροντας και δέντρα, στο χώρο ακριβώς που πρόκειται να εγκατασταθεί ο δεματοποιητής.

Οι κάτοικοι ήταν έτοιμοι το πρωί της Δευτέρας να «υποδεχθούν» τις δυνάμεις της Αστυνομίας που είχαν αποχωρήσει μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της εναπόθεσης απορριμμάτων και της αποκομιδής από τους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Παρέμεινε όλη τη νύχτα ομάδα περιφρούρησης και τα ξημερώματα μια μεγάλη ομάδα κατοίκων ανέμενε την έλευση των δυνάμεων της Αστυνομίας. Κάτι που δεν συνέβη τελικώς. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ δε επέστρεψαν, όμως τα απορριμματοφόρα έκαναν ξανά την εμφάνισή τους. 

Περίπου δέκα οχήματα φορτωμένα με σκουπίδια σταδιακά στάθμευσαν έξω από τη χωματερή των «Λιμνών». Ρώτησαν τους κατοίκους αν θα τους παρεμποδίσουν την διέλευση στο εσωτερικό και έλαβαν το μεγαλόπρεπο «όχι» των κατοίκων όπως και τις προηγούμενες φορές.

Στο μεταξύ τις τελευταίες δύο ημέρες μέσα στη χωματερή, μετά την έντονη κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή, παρουσιάστηκαν κατολισθήσεις. Μεγάλοι όγκοι χωμάτων έπεσαν κοντά στην είσοδο της χωματερής, παρασύροντας και δέντρα. Οι κάτοικοι αναφέρουν αυτό συνέβη στα σημεία που ο δήμος Πύργου σχεδιάζει να εγκαταστήσει τον δεματοποιητή, λέγοντας πως λόγω της μορφολογίας του εδάφους και τη διαμόρφωση στα πρανή, ο χώρος εγκυμονεί κινδύνους για όποιον βρίσκεται εκεί.

Σε ότι αφορά την συνέχεια των κινητοποιήσεων υπάρχουν δύο απόψεις που έχουν εκφραστεί δημόσια. Η μια αφορά στον πλήρη αποκλεισμό της χωματερής, ώστε να μην γίνεται η εναπόθεση των απορριμμάτων. Η δεύτερη αφορά στην παρεμπόδιση των εργασιών για την εγκατάσταση του δεματοποιητή, με τους περισσότερους κατοίκους να ταυτίζονται περισσότερο με την πρώτη. ilialive.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου