Μακρίσια

Μακρίσια

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Τι γράφει το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τις "Λίμνες"

Στο φως της δημοσιότητας του πόρισμα

Το www.apokalypseis.com φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ολόκληρο το αρχικό πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος με μοναδικό σκοπό να ενημερωθούν οι πολίτες της Ηλείας και ειδικότερα των Λιμνών, για το ποιος τελικά σε αυτή την υπόθεση λέει ψέματα και ποιος αλήθεια.
Ο αστυνομικός διευθυντής Ηλείας θα πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες με ποιό δικαίωμα και ποιων εντολές χρησιμοποίησε τα ΜΑΤ για να αδειάσουν επικίνδυνα μολυσματικά απορρίμματα στις Λίμνες τα απορριμματοφόρα.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει επίσης να εξηγήσουν , ποιός τους εξανάγκασε να εκδώσουν βιαστικές αποφάσεις κατά παρέκκλιση των νόμων και αδειοδοτήσουν την εγκατάσταση του δεματοποιητή στις Λίμνες.    

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

«Εντοπίστηκαν αποθέσεις επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων υγειονομικών μονάδων σε διάφορα σημεία επί της οροφής του απορριμματικού όγκου. Στο άνω άκρο του ΧΑΔΑ εντοπίστηκαν μαύρες σακούλες με ορούς , σύριγγες , πεταλούδες , γάζες εμποτισμένες με αίμα και σωματικά υγρά , σύριγγες με αίμα και έντυπα που παραπέμπουν στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» . Κατόπιν τούτου ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών για την χρεία διενέργειας διερευνητικών τομών στον απορριμματικό όγκο – ο οποίος προσήλθε επιτόπου συνοδεία αστυνομικών. Πραγματοποιήθηκαν τομές με χωματουργικό μηχάνημα . Στα ανασκαμμένα απορρίμματα εντοπίστηκαν μαύρες σακούλες που περιείχαν έντυπα που παραπέμπουν στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου .»

Σε ότι αφορά την εγκατάσταση του δεματοποιητή απορριμμάτων στο συγκεκριμένο σημείο τονίζεται ότι :

« Σε σχέση με την προβλεφθείσα  και αδειοδοτηθείσα θέση εγκατάστασης του δεματοποιητή και χώρου προσωρινής αποθήκευσης των δεμάτων , επισημαίνουμε την εγγύτητά της με τον ποταμό Αλφειό και παραπέμπουμε στις κατ αρχή διαπιστώσεις και τα ευρήματα του Συνηγόρου του Πολίτη στο 173871/45722/05-11-2013 έγγραφό του.» 

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ






























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου