Μακρίσια

Μακρίσια

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Τι ειπώθηκε στις συσκέψεις με Μανιάτη – Μιχελάκη για τα σκουπίδια

skoupi1.JPG

Ανακοίνωση των δήμων Πύργου και
 Αρχ. Ολυμπίας
Σε δυο διαδοχικές συσκέψεις με τους Υπουργούς ΠΕΚΑ και Εσωτερικών εξετάστηκαν επείγουσες δράσεις για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της αποκομιδής των σωρευμένων σκουπιδιών και τη διάθεση τους ΓΙΑ  Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας - Κρεστένων.
Στις συσκέψεις παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζάς, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, ο Δήμαρχος Ηλιδας και Πρόεδρος ΦΟΣΔΑ Γιάννης Λυμπέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Λάμπης Καφύρας και όλοι οι βουλευτές του νομού Ηλείας.
Στη πρώτη σύσκεψη ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης, διαβεβαίωσε ότι θα προωθήσει με ταχύτατες διαδικασίες (fast track) την ένταξη των αιτημάτων που έχουν υποβάλλει οι δήμοι Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας - Κρεστένων για χρηματοδότηση προγραμμάτων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης. Η αξιολόγηση των αιτημάτων αυτών, βρίσκεται στο τελικό στάδιο και η ένταξή τους θα είναι άμεση.
Παράλληλα, ο Υπουργός εξέφρασε την έκπληξη του για την εμπλοκή που παρουσιάστηκε στο θέμα της εγκατάστασης του δεματοποιητή του Δήμου Πύργου και τη μη λειτουργία του δεδομένου ότι το έργο αυτό θεωρείται υπερ-ώριμο και πρότυπο προσωρινής διαχείρισης.
Στη δεύτερη σύσκεψη με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη συμφωνήθηκαν oι διαδικασίες για την κατεπείγουσα έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταφορά των απορριμμάτων και η διάθεσή τους σε ΧΥΤΑ άλλων νομών για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί μέχρι την έναρξη λειτουργίας δεματοποιητή.
Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος ανέφερε τα εξής: «Κατανοούμε ότι τα περιθώρια αντοχής και υπομονής των πολιτών για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί έχουν εξαντληθεί. Ζητούμε την κατανόηση τους και το κουράγιο τους για πολύ λίγο ακόμη και τους διαβεβαιώνουμε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε την αποκομιδή των σκουπιδιών και τον καθαρισμό των χώρων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου