Μακρίσια

Μακρίσια

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Λίμνες: "Μας κοροϊδεύουν . . ."


Έντονες αντιδράσεις μετά τη σύσκεψη στο Λάτσειο για τα σκουπίδια – Ένταση και στο ΔΣ Ανδρίτσαινας - Κρεστένων
Του Γιάννη Σπυρούνη
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων που επιμένουν στο μέτωπο των «Λιμνών» για τα σκουπίδια. Οι κάτοικοι συμμετείχαν δυναμικά στη σύσκεψη για το θέμα που προκάλεσε το δήμος Πύργου το απόγευμα της Πέμπτης στο «Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο», κάνουν λόγο για άσχημη στάση από τη δημοτική αρχή και για έλλειψη νέων προτάσεων για την επίλυση του προβλήματος. Αναφέρθηκαν και στην ένταση που προκλήθηκε στο ΔΣ Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, μεταξύ του δημάρχου κ. Μπαλιούκου και του γραμματέα του ΔΣ κ. Χατζόπουλου.
Ο κάτοικος Φλόκα Τάσος Δαμάσκος, αναφερόμενος στη σύσκεψη του Πύργου, τόνισε πως οι κάτοικοι δεν άκουσαν κάτι καινούριο από το δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο. «Δεν ακούσαμε κάτι διαφορετικό. Το ίδιο τροπάριο μας είπε. Βέβαια ζητούσε να του δώσουμε σαν ελεημοσύνη παράταση δύο – τριών μηνών για τον δεματοποιητή και μετά θα τον πάρουν. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αφού δεν έχουν βρει χώρο για αυτό. Έχουν βρει χώρο για τις μπάλες, αλλά δεν το λένε γιατί θα ξεσηκωθούν και οι κάτοικοι εκεί. Από τους δημάρχους δεν μπορεί να δοθεί λύση. 
Ο κόσμος πολεμά εδώ κάθε μέρα και αντιμετωπίζουμε τους δύο δημάρχους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. Θα πρέπει να ντρέπονται για αυτό που κάνουν. Ο κόσμος είναι αποφασισμένος, όχι δεματοποιητής αλλά ούτε σκουπίδι δεν θα μπει. Χθες είχαμε τη δική μας μέρα που νοιώσαμε δικαίωση για όσα λέμε, από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος και με τα νοσοκομειακά απόβλητα». 
Σε ηλικία 85 ετών η Γεωργία Σκασίλα είναι από τους κατοίκους των Μακρισίων που βρίσκονται στις επάλξεις. «Από μικρή μου ήμουν φύλαγα τα πρόβατα εκεί που είναι τα σκουπίδια. Εκεί ήταν και μια βρύση που έπινα νερό. Τώρα με τα σκουπίδια τα έχουν θάψει όλα και τα απόβλητα πέφτουν στο ποτάμι. Από το ποτάμι ποτίζεται όλη η Ηλεία και τα ζώα. Και από εκεί τρώμε και εμείς. Οι τρεις δήμαρχοι είναι οι δολοφόνοι του τόπου μας» είπε χαρακτηριστικά. 
Ο κάτοικος Μακρισίων Γιώργος Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε τη στάση του δημάρχου και των αντιδημάρχων ήταν απαράδεκτη. «Μας ζητάνε να βάλουν το δεματοποιητή. Στην Κρέστενα υπήρξε στο ΔΣ ένταση, όταν υπήρξε παρέμβαση των δημοτικών συμβούλων υπέρ μας. Όταν έγινε συζήτηση για το έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, άναψαν τα αίματα και πήγαν να πιαστούν τα χέρια ο δήμαρχος με το γραμματέα του ΔΣ. Τώρα ζητούν να το κάνουν κεκλεισμένων των θυρών το συμβούλιο.
Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων φέρει μεγάλη ευθύνη. Όπως και οι συνεργάτες του. Μας λένε ότι δεν τους στείλαμε πρόσκληση. Εμείς πήραμε πρόσκληση που ήρθαμε εδώ να προστατέψουμε τον τόπο μας. Ο δήμαρχος υπονόμευσε και το δικό μου αυτόφωρο» δήλωσε.
Τέλος η δημοτική σύμβουλος και δικηγόρος Αθανασία Κουσκουρή, αναφέρθηκε στην στάση των κριτικών λειτουργών που έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. «Πρώτα η ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, που έχει δικαιώσει τους κατοίκους για τα όσα υποστηρίζουν. Αυτό είχε ως εξέλιξη να έλθουν για έλεγχο και οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος μια άλλη ανεξάρτητη Αρχή. 
Οι άνθρωποι έμειναν εμβρόντητοι με τα όσα είδαν και κάλεσαν τον Εισαγγελέα. Καταρρίπτονται τα επιχειρήματα της αυτοδιοίκησης για το έγκλημα που συντελείται εδώ. Υπάρχουν οι ανεξάρτητες αρχές και φορείς που θέλουμε κοντά μας και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις. Ο δρόμος που ξεκίνησε είναι προς την δικαίωση των κατοίκων» δήλωσε χαρακτηριστικά.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου