Μακρίσια

Μακρίσια

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Με μηνύσεις απαντούν οι κάτοικοι στις "Λίμνες"

Μετά την έλευση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος

Του Γιάννη Σπυρούνη

Μπορεί να χάθηκε πρόσφατα η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής για τα ασφαλιστικά μέτρα σε ότι αφορά τις «Λίμνες», όμως οι κάτοικοι βρήκαν συμμάχους στο πρόσωπο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και μετά την αυτοψία που πραγματοποίησαν οι τελευταίοι, οι πρώτοι πέρασαν στην αντεπίθεση. Με τεκμηριωμένες πλέον απόψεις από τους Επιθεωρητές, οι κάτοικοι κατέθεσαν σύμφωνα με πληροφορίες μηνύσεις κατά των τριών δημάρχων και κατά παντός υπευθύνου για υποβάθμιση περιβάλλοντος.

Οι κάτοικοι στις «Λίμνες» μετά το έντονο ενδιαφέρον κρατικών λειτουργών και πολιτικών φορέων, βλέπουν να κερδίζουν έδαφος στον «πόλεμο» που έχουν ξεκινήσει για τη δικαίωσή τους. Παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και πλέον θεωρείται βέβαιο πως στις «Λίμνες» δεν θα ξαναπέσουν σκουπίδια. Ήδη τις τελευταίες ημέρες κατατέθηκαν μηνύσεις κατά το δημάρχου και εργαζομένων στην καθαριότητα για την στάθμευση των απορριμματοφόρων στο δρόμο δίπλα στο ποτάμι, για υποβάθμιση περιβάλλοντος.

Χθες σύμφωνα με πληροφορίες τους κατοίκους επισκέφθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, από όπου οι κάτοικοι πληροφορήθηκαν το περιεχόμενο της έκθεσης των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Ακολούθως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ομάδα περίπου πενήντα κατοίκων από τα Μακρίσια, την Αλφειούσα και το Φλόκα, υπέβαλλαν μήνυση κατά των δημάρχων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και κατά παντός υπευθύνου για υποβάθμιση περιβάλλοντος.

Με αυτό τον τρόπο οι κάτοικοι περνούν στην αντεπίθεση μετά τις μηνύσεις που είχαν καταθέσει οι δήμαρχοι και τις συλλήψεις που ακολούθησαν. Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι παραμένουν στις επάλξεις και στην είσοδο της χωματερής, ενώ πλέον δεν έχει γίνει καμία απόπειρα εναπόθεσης απορριμμάτων τις τελευταίες ημέρες συνοδεία ή όχι της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου