Μακρίσια

Μακρίσια

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Κλειστή η χωματερή μέχρι νεοτέρας . . . (Νεότερη ενημέρωση 10:30)

Δυνάμωσε το μέτωπο μετά τα επεισόδια της Παρασκευής

Του Γιάννη Σπυρούνη

«Λάδι στη φωτιά» έριξαν τα πρόσφατα επεισόδια στις «Λίμνες» που είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν και να οδηγηθούν στο αυτόφωρο τρεις κάτοικοι από το διαμαρτυρόμενο πλήθος και να προσαχθούν ακόμα δύο από τις Αρχές. Μετά τη νέα λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των κατοίκων στα Μακρίσια, το απόγευμα της Κυριακής, αποφασίστηκε να παραμένει υπό κατάληψη η χωματερή, έως ότου υπάρχει κάποια άλλη εξέλιξη. Στο μεταξύ η εκδίκαση της υπόθεσης των τριών συλληφθέντων θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου μετά από αναβολή που ζητήθηκε λόγω απουσίας τριών βασικών μαρτύρων κατηγορίας.

Αποφάσισαν συνέχιση του αγώνα
Στη χθεσινή λαϊκή συνέλευση που έγινε με ευρεία συμμετοχή των κατοίκων στα Μακρίσια, ενημερώθηκαν όλοι για τις εξελίξεις, για τα τελευταία δεδομένα και το τι συνέβη με τις συλλήψεις των κατοίκων. Μετά από αυτό και τη συζήτηση που ακολούθησε, αποφασίστηκε να παραμένει υπό κατάληψη η χωματερή στις «Λίμνες» με ακόμα πιο δυναμική παρουσία των κατοίκων εκεί. Έτσι πλέον ο αριθμός των ατόμων που θα περιφρουρούν το χώρο θα αυξηθεί σημαντικά, ενώ με το χτύπημα της καμπάνας, όλο το χωριό θα πηγαίνει άμεσα στις «Λίμνες». Μάλιστα από νωρίς το πρωί της Δευτέρας αναμένεται ισχυρό «μπλόκο» των κατοίκων που δεν θα επιτρέψουν σε κανένα απορριμματοφόρο να περάσει στο εσωτερικό της χωματερής και να αδειάσει το περιεχόμενό του.

Αναβλήθηκε η δίκη
Δεκάδες άτομα από τα Μακρίσια και τη γύρω περιοχή, εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων, συγκεντρώθηκαν από το πρωί του Σαββάτου, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, για να υποστηρίξουν τους τρεις συλληφθέντες στις "Λίμνες" κατά τη επιχείρηση της Αστυνομίας την Παρασκευή. Οι "δράστες" κατηγορούνται για παράνομη βία, παράνομη κατακράτηση και εξύβριση, ωστόσο δύο οδηγοί και ένας αστυνομικός, βασικοί μάρτυρες στην υπόθεση, απουσίαζαν και έτσι ο δικηγόρος ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης για τις 8 Νοεμβρίου.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας στο Δικαστικό Μέγαρο λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι και λίγο αργότερα πέρασαν το κατώφλι του Εισαγγελέα. Οι κάτοικοι παρέμειναν όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο χώρο των Δικαστηρίων σε μια προσπάθεια να εμψυχώσουν τους συλληφθέντες, που ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, έως ότου αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ορίστηκε δικάσιμος.

Νεότερη ενημέρωση 10:30

Πέντε απορριμματοφόρα του δήμου Πύργου και δύο του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκονται έξω από τη χωματερή στις "Λίμνες" εδώ και λίγη ώρα. Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι, δεν επιτρέπουν την είσοδο στο χώρο, την οποία εχουν αποκλείσει. Στον Εισαγγελέα Ηλείας αυτή την ώρα οι δήμαρχοι Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας για να ζητήσουν νομική παρέμβαση και να μην εμποδιστεί η διέλευση των οχημάτων. Σε θέση μάχης βρίσκονται οι κάτοικοι.



Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...
Πηγή:ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου