Μακρίσια

Μακρίσια

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Απάντηση Παρασκευόπουλου σε ΣΥΡΙΖΑ για τις Λίμνες και το . . . Πολυτεχνείο

Μια απάντηση επί προσωπικού

Διαβάστε τι απαντά ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος στο ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση που έβγαλε με αφορμή τα γεγονότα στις «Λίμνες»

"Αγαπητοί σύντροφοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΕΚΜ,

Όπως γνωρίζετε, και ίσως πολλοί από τους νέους συντρόφους δεν γνωρίζετε, τα χρόνια της νιότης μου ήταν αφιερωμένα στους αντιδικτατορικούς αγώνες της Αριστεράς για την ελευθερία της πατρίδας και τη δημοκρατία. Δέκα οχτώ χρονών οργανώθηκα στον παράνομο Ρήγα και σε όλη τη διάρκεια της δικτατορίας ανέπτυξα σημαντική αντιστασιακή δράση. Υπήρξα αντιπρόεδρος της αντιδικτατορικής Ε.ΚΙ.Ν. (Ελληνοευρωπαϊκή Κίνηση Νέων), στέλεχος του παράνομου ΚΚΕ Εσωτ., μέλος της  παράνομης Επιτροπής οργάνωσης της Κατάληψης της Νομικής και συντάκτης του όρκου των φοιτητών.

Με συνέλαβαν τέσσερις φορές, βασανίστηκα επί 99 ημέρες στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και παραπέμφθηκα να δικαστώ για σύσταση συμμορίας και αντεθνική δράση. Με την αμνηστία του Αυγ.1973 στρατεύτηκα αναγκαστικά, χωρίς νύχια με πληγές σε ολόκληρο το σώμα, ακόμη και στα μάτια. Μετά το Πολυτεχνείο διέφυγα στο εξωτερικό όπου ανέλαβα εκπρόσωπος του Ρήγα Φεραίου στη Δυτική Ευρώπη. Με τη πτώση της χούντας επιστρέφω στην Ελλάδα και δραστηριοποιούμαι ως μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Ρήγα Φεραίου και στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτ. και αναλαμβάνω την καθοδήγηση σημαντικών τομέων του κόμματος (ΕΔΠ ανώτατων σχολών, δικαστές , δημόσιοι υπάλληλοι). Εργάζομαι ως δικηγόρος.

Επιστρέφω στον Πύργο το 1980 .Στις δημοτικές εκλογές του 1982 εκλέγομαι  Δημοτικός Σύμβουλος με τον Λάμπη Κανελλακόπουλο. Δραστηριοποιούμαι ενεργά στις τάξεις της Ελληνικής Αριστεράς [ΕΑΡ ] και αργότερα του Συνασπισμού.
Τα χρόνια της ωριμότητάς μου με βρίσκουν στέλεχος του Συνασπισμού και υποψήφιο βουλευτή στις εκλογές του 1996. Το 2004, μαζί με άλλα στελέχη της ανανεωτικής αριστεράς προσχωρώ στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και κατεβαίνω υποψήφιος βουλευτής.

Το 2006 ηγούμαι του συνδυασμού ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ και δίνοντας έναν αγώνα που ελάχιστοι πίστευαν, κερδίζουμε το δήμο Πύργου, αλλάζοντας πορεία μετά από 22 χρόνια. Μας στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός. Κερδίζουμε και τις εκλογές του 2010 με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, χωρίς αντιπαλότητα με τον Συνασπισμό. Έχω συμπληρώσει 32 χρόνια επιτυχημένης επαγγελματικής διαδρομής στη μαχόμενη δικηγορία, χωρίς την εύνοια κανενός πολιτικού χώρου ,στηριζόμενος  αποκλειστικά στην εκτίμηση των ανθρώπων που με εμπιστεύονταν.

Με την εκλογή μου άφησα το γραφείο μου και αφιέρωσα τη ζωή μου στην προσπάθεια της οικονομικής ανασυγκρότησης του δήμου και την υλοποίηση ενός στρατηγικού προγράμματος μεγάλων έργων, μέσα σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες. Δημιουργήσαμε έναν απόλυτα δημοκρατικό δήμο, χωρίς διακρίσεις με σημαντικό δίκτυο δομών κοινωνικής αλληλεγγύης. Η καθαρή αποζημίωσή μου ως Δημάρχου είναι 1940 ευρώ το μήνα και όπως είναι γνωστό έχω εκχωρήσει το πενήντα τοις εκατό του μισθού μου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Αυτή, με λίγα λόγια, υπήρξε η πορεία μου από τη νιότη μου μέχρι την ωριμότητα. Αδυνατώ λοιπόν να συλλάβω τον προβληματισμό του συντάκτη της ανακοίνωσης: «Που είσαι νιότη πού’ δειχνες πως θα γινόμουν άλλος.» Τι ακριβώς προμήνυαν οι αγώνες της νεότητας, παρά έναν άνθρωπο συνεπή στην ηθική και την εντιμότητα, ταγμένο στο κοινωνικό και το πολιτικό του καθήκον;  Η μήπως το όραμά σας για τον αριστερό πολίτη είναι ο αποτυχημένος και μισερός;
Και ας έρθουμε τώρα στο κυρίως θέμα μας .

Μου προσάπτετε ότι ζήτησα τη συνδρομή των συντεταγμένων οργάνων της δημοκρατικής Πολιτείας, δηλαδή της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας για να ελευθερώσουμε τον νόμιμα αδειοδοτημένο χώρο του δήμου, να διασφαλίσουμε την κανονική αποκομιδή των απορριμμάτων, και να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία.
Ή μήπως θεωρείτε ακόμη τη δικαιοσύνη και την αστυνομία, όργανα των κυρίαρχων καταπιεστικών τάξεων οπότε κάθε σχέση μαζί τους είναι απευκταία;

Ας σοβαρευτούμε. Οι δήμοι μας αντιμετωπίζουν ένα σοβαρότατο πρόβλημα που αφορά στη ζωή και την υγεία 85.000  κατοίκων. Το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής ή παραταξιακής εκμετάλλευσης. Με τη σοβαρότητα και την ευθύνη που πρέπει να διακρίνει ένα ιστορικό κόμμα της ανανεωτικής  αριστεράς που σήμερα κατέχει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απομονώστε τις κραυγές του πιο αγοραίου και ακραίου λαϊκισμού που υποκινεί και υποδαυλίζει τα φοβικά σύνδρομα των πολιτών. Ξέρετε πολύ καλά ότι οι κραυγές αυτές δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με την αριστερά, ούτε με τη δημοκρατία, και ακόμη περισσότερο δεν έχουν καμιά σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Όχι με τη λογική και τη μιζέρια μιας εξωκοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά με τη λογική και τον αέρα μιας κοινωνικής  δύναμης που θέλει και μπορεί να κυβερνήσει, ελάτε κοντά μας, σε μια δημοτική αρχή που είναι και δική σας. Βοηθείστε μας με τις προτάσεις σας και την εποικοδομητική κριτική σας να υλοποιήσουμε  το σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων του νομού που έχουμε δρομολογήσει.

Βοηθείστε μας να αναπτύξουμε την ανακύκλωση στο μέγιστο δυνατό. Και κυρίως βοηθείστε μας, με συναίνεση  και συνεργασία, να ξεπεράσουμε τα αδιέξοδα που μας κληροδότησε η ολιγωρία προηγούμενων δεκαετιών. Η θέση σας επιβάλει να είστε δύναμη ευθύνης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου