Μακρίσια

Μακρίσια

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΣΕ ΔΙΚΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΔΕΙΑΖΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΙΣ «ΛΙΜΝΕΣ» ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Ο Δήμος του Πύργου ρύπαινε και κατέστρεφε το περιβάλλον στις «Λίμνες» του ποταμού Αλφειού πριν ακόμη λάβει τις αμφιλεγόμενες άδειες για την ταφή των απορριμμάτων και την εγκατάσταση του δεματοποιητή δίπλα στο ποτάμι.
Το  www.apokalypseis.com φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας την Εκθεση Αυτοψίας που διενήργησε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος στην χωματερή της ντροπής στις 26/11/2012 μετά από έγγραφο του ΑΤ Κρέστενας.
 Οπως  αποκαλύπτεται ,  την  ώρα που οι κάτοικοι προέβαιναν σε κατάληψη της χωματερής και ο δήμαρχος του Πύργου ζητούσε από την δικαστικές αρχές να επιβάλλουν την νομιμότητα ,   σήμερα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Πύργου ,  Παναγιώτης Φραγκαντώνης βρισκόταν κατηγορούμενος στα δικαστήρια του Πύργου , με την κατηγορία της υποβάθμισης του περιβάλλοντος επειδή πριν από ένα περίπου χρόνο – με βάση το κατηγορητήριο – έδωσε εντολή παράνομα στους οδηγούς 4 απορριμματοφόρων του δήμου Πύργου να ρίξουν σκουπίδια στον κλειστό τότε ΧΑΔΑ των Λιμνών  για τον οποίον αντιδρούν σήμερα οι κάτοικοι.
Όπως αναφέρεται στην Εκθεση Αυτοψίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος που περιέχεται στον φάκελο της δικογραφίας , από το 1057/9/17α/24.9.2012 έγγραφο του ΑΤ Κρεστένων προκύπτει ότι ο αντιδήμαρχος του Πύργου Φραγκαντώνης Παναγιώτης ως εντολέας τεσσάρων απορριμματοφόρων του δήμου απέρριψε απορρίμματα στον ανωτέρω ανενεργό ΧΥΤΑ.
Στην έκθεση επισημαίνεται ότι ο αντιδήμαρχος του Πύργου παρέβη την 4829/16.7.10 απόφαση του τότε νομάρχη Ηλείας περί παύσης λειτουργίας του ΧΑΔΑ στη θέση «Λίμνες» ενώ τονίζεται η μη αποκατάσταση της συγκεκριμένης χωματερής.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για 3η φορά για τις 11 Φεβρουαρίου 2014 ! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου