Μακρίσια

Μακρίσια

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»

Ο Δήμαρχος Πύργου ξεπέρασε πλέον κάθε όριο. Με μηνυτήρια αναφορά του ζήτησε τη σύλληψη των κατοίκων που αγωνίζονται στις «Λίμνες», για να εμποδίσουν τη μετατροπή του χώρου, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Αλφειό, σε μόνιμο σκουπιδότοπο της μισής Ηλείας!


Και η εντολή του εκτελέστηκε αμέσως! Τρεις κάτοικοι συνελήφθησαν, έμειναν κρατούμενοι όλη τη νύχτα και παραπέμπονται σε δίκη στις 8/11 γιατί, λέει, άσκησαν «παράνομη βία». Έτσι βαφτίζει ο κ. Παρασκευόπουλος τον αγώνα για την προστασία της υγείας, του περιβάλλοντος, τον αγώνα για τη ζωή.

Εκφράζουμε τη στήριξή μας στον αγώνα των κατοίκων των Μακρισίων, της Αλφειούσας και όλης της περιοχής. Ήμασταν κοντά τους από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό τους. Απαιτούμε την απόσυρση των κατηγοριών και την παύση κάθε ποινικής δίωξης. Οι κοινωνικοί αγώνες δεν αντιμετωπίζονται με την αστυνομική βία.
Κυβέρνηση και δημοτικές αρχές διαιωνίζουν το πρόβλημα εδώ και δεκαετίες και κάθε φορά που η κατάσταση οξύνεται καταφεύγουν σε δήθεν «προσωρινές» λύσεις, εκβιάζοντας τους κατοίκους με το πρόσχημα του «επείγοντος».

Ο εκβιασμός του κ. Παρασκευόπουλου δεν θα περάσει. 
Το 2009 εγκατέστησαν τον δεματοποιητή «προσωρινά» στο Ποτόκι, υποσχόμενοι «οριστική λύση» εντός διετίας. Μετά από 4 και πλέον χρόνια η κοροϊδία συνεχίζεται. Για πόσο ακόμη;
Αν πιστεύουν ότι με το σχεδιασμένο και κάθε φορά εκβιαστικό «αδιέξοδο» θα αποδεχτούμε τα εργοστάσια καύσης, που εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των εργολάβων, είναι γελασμένοι. Φαραωνικού τύπου εγκαταστάσεις που καταστρέφουν το περιβάλλον, ακυρώνουν κάθε ιδέα ανακύκλωσης και κοστίζουν πανάκριβα στους δημότες δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.
H ενεργοποίηση των κατοίκων, ο αγώνας και η αλληλεγγύη όλων των συμπολιτών μας είναι η μόνη απάντηση που θα αποτρέψει την υλοποίηση των σχεδίων τους.

Όσο για τον κ. Παρασκευόπουλο, τι να πούμε… «Πού είσαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος»!

02-11-2013
 
Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου