Μακρίσια

Μακρίσια

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ευθύνες σε πρώην και νυν αυτοδιοικητικά στελέχη της Ηλείας απο τον Τ.Αντωνόπουλο

Ευθύνες σε πρώην και νυν αυτοδιοικητικά στελέχη της Ηλείας έριξε ο πρώην βουλευτής και νομαρχιακός σύμβουλος Ηλείας, που ασχολείται από το 1974 με τα κοινά, Τάκης Αντωνόπουλος.
Όπως τόνισε στο IONION FM, η κατασκευή ΧΥΤΑ στην Τριανταφυλλιά για όλα τα απορρίμματα της Ηλείας, είχε εγκριθεί με απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Ηλείας, από το 1992. Το σημείο είχε προκριθεί έναντι δύο ακόμα προτεινόμενων περιοχών, το νταμάρι στον Ελαιώνα και την θέση Χάλκοβα στο Φραγκοπήδημα.
Ο κ. Αντωνόπουλος έριξε την βασική ευθύνη ματαίωσης του ΧΥΤΑ στο νυν δήμαρχο Ήλιδας και πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηλείας, Γιάννη Λυμπέρη. «Το έργο ματαιώθηκε από την κίνηση πολιτών Αμαλιάδας, με επικεφαλής τον κ. Λυμπέρη, που σήμερα είναι στην αντίθετη πλευρά», δήλωσε ο κ. Αντωνόπουλος. Παράλληλα αναφέρθηκε στο ρόλο των κ.κ. Μπαλκάμου, Δημητρουλόπουλου, Ράλλη, που με την στάση τους ουσιαστικά ακύρωσαν τον ΧΥΤΑ στην Τριανταφυλλιά, ενώ αποκάλυψε ότι ο δήμος Ήλιδας στις 10/3/1994, έλαβε ως συνδιαχειριστής του έργου με το δήμο Πύργου, μέσω του Ευγένιου Μπαλκάμου 150 εκατ. δρχ. για εργασίες διαμόρφωσης του ΧΥΤΑ, χωρίς όμως να προχωρήσει στα έργα.
Ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρθηκε και στο νοσοκομείο Πύργου τονίζοντας ότι ο ίδιος είχε προτείνει από το 1974 να κατασκευαστεί στο Μεσολογγάκι, που θεωρείτο η καλύτερη θέση για την εξυπηρέτηση όλης της Ηλείας, αλλά κατά την περίοδο κατασκευής διαφωνούσε ο τότε δήμαρχος Πύργου, αείμνηστος Γιώργος Δημητρακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου