Μακρίσια

Μακρίσια

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Και ο Συνήγορος του Πολίτη στην "αμαρτωλή" χωματερή

Στη χωματερή των «Λιμνών» βρέθηκε το πρωί ο Συνήγορος του Πολίτη μαζί με τη βουλευτή Ηλείας και Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου.
Η επίσκεψή του στην Ηλεία οφείλεται στη διοργάνωση της εκδήλωσης με θέμα την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών στη Δυτική Πελοπόννησο το απόγευμα της Παρασκευής (17:00), με τη συμμετοχή διεθνούς αποστολής Βουλευτών από τον «Κύκλο Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη», επιστημονικών φορέων και υπουργείων, καθώς και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η εκδήλωση στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το κοινό για θέματα διαχείρισης παράκτιου περιβάλλοντος, αλλά και να προωθήσει τη συζήτηση μεταξύ των φορέων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών. Τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ, του ΤΕΕ/Δυτικής Ελλάδας και του «Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την αειφόρο ανάπτυξη (COMPSUD)».
Η διεθνής αποστολή εκπροσώπων Κοινοβουλίων από Μεσογειακές χώρες μέλη και μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης , επιστήμονες και δημοσιογράφους ξένων ΜΜΕ περιηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής σε σημεία της ακτογραμμής του Νομού Ηλείας συνοδευόμενη από κλιμάκιο επιστημόνων του Συνηγόρου του Πολίτη, εκπροσώπων του ΥΠΕΚΑ, της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας και του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Ωστόσο, τα τεκταινόμενα στην Ηλεία σχετικά με τα σκουπίδια «επέβαλλαν» και τη μετάβαση στις Λίμνες, ώστε να ενημερωθούν άπαντες σχετικά με την υπόθεση.
Ο εκπρόσωπος του Συνήγορου του Πολίτη δήλωσε στο patrisnews.com ότι θα έλθει επίσημα στην Ηλεία σε περίπου δύο εβδομάδες για το ζήτημα της λειτουργίας της χωματερής στις «Λίμνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου