Μακρίσια

Μακρίσια

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Αυγερινοπούλου: Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στις Λίμνες

Τι αναφέρει η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Ηλεία βουλευτής

«Με το φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη χώρα και με πρώτο υπό εξέταση θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχίσει κατά τη νέα Κοινοβουλευτική περίοδο τις συνεδριάσεις της, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος.

Η ελλιπής διαχείριση, η απουσία μόνιμης βιώσιμης λύσης, η έλλειψη δομών ανακύκλωσης και η συνέχιση της λειτουργίας Χ.Α.Δ.Α. ακόμη και σε ευαίσθητα περιβαλλοντικά οικοσυστήματα (Νatura, RAMSAR) επιφέρουν την επιβολή δυσβάστακτων προστίμων στην Ελλάδα, αλλά και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και της δημόσιας υγείας.

Είναι αναγκαία η ταχεία σύμπραξη όλων των αρμόδιων φορέων, των Υπουργείων, της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εξεύρεση μόνιμων, περιβαλλοντικά ορθών λύσεων, που δεν θα διαιωνίζουν το πρόβλημα και θα αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις του.

Για την επίλυση του θέματος έχω ήδη απευθυνθεί στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ι.Μανιάτη, στο Συνήγορο του Πολίτη και στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου