Μακρίσια

Μακρίσια

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση του Δημάρχου Πύργου με φορείς

Στη χωματερή των «Λιμνών» βρέθηκε χθες το πρωί, εκπρόσωπος του Συνηγόρου του Πολίτη συνοδευόμενος από την βουλευτή Ηλείας και πρόεδρο της επιτροπής περιβάλλοντος της Ν.Δ., Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, που βρέθηκε στην Ηλεία στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες για τη διάβρωση των ακτών.

Ο εκπρόσωπος του Συνηγόρου, με υπευθυνότητα στα ζητήματα ποιότητας ζωής, Ίων Σαγιάς, ξεναγήθηκε στο χώρο της χωματερής και συνομίλησε με τους κατοίκους που βρίσκονταν εκεί, οι οποίοι του έθεσαν όλα τα ζητήματα που έχουν απασχολήσει τελευταία την τοπική κοινωνία της Ηλείας για το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Η κ. Αυγερινοπούλου, από την πλευρά της μίλησε στους κατοίκους για τις δράσεις της επιτροπής περιβάλλοντος και ενημερώθηκε από τους ίδιους για την κατάσταση που επικρατεί στις «Λίμνες» όπως και για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα το τελευταίο διάστημα. Σε δηλώσεις του ο κ. Σαγιάς, λίγη ώρα αργότερα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Για το θέμα της χωματερής και όλο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ο Συνήγορος του Πολίτη έχει απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς με ένα εκτενέστατο έγγραφο που ζητάει πληροφορίες. Για όσο διάστημα βρίσκεται η διαμεσολάβησή μας σε εξέλιξη ο συνήγορος δεν θέλει να πει περισσότερα πράγματα ακριβώς γιατί περιμένουμε την ανταπόκριση της διοίκησης. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι σε δύο εβδομάδες έχουμε προγραμματίσει αυτοψία στο χώρο με οργανωμένο κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων καθώς επίσης και διαμεσολαβητική προσπάθεια σε συσκέψεις με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς. Τα προβλήματα αυτά είναι εξαιρετικά σοβαρά δεν περιορίζονται μόνο στο τοπικό επίπεδο έχουν και κεντρικές απολήξεις και βρίσκονται και σε όλη την περιφέρεια της Ελλάδας αλλά και μέσα στην Αττική και προσπαθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να το αντιμετωπίσουμε έτσι ώστε να έχει και η χώρα μας στο κομμάτι αυτό ένα ευρωπαϊκό προφίλ που να μην πληρώνει πρόστιμα και βεβαίως να υποβαθμίζει με τον τρόπο αυτό αυτονόητα το περιβάλλον και τις ζωές των ανθρώπων».

Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με φορείς
Επαφές με διάφορους φορείς είχε χθες ο δήμαρχος του Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, για το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, ένα μείζον θέμα που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημοτική αρχή, καθώς οι όποιες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα για εξεύρεση λύσης δεν έχουν ευοδωθεί.
Έτσι ο κ. Παρασκευόπουλος ήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» σε επαφή με τον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Μανώλη Αγγελάκα τον οποίο ενημέρωσε εκτενώς για το πλήρες αδιέξοδο που βρίσκεται ο δήμος του Πύργου καθώς και για τις προσπάθειες που έχουν γίνει ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών.
Παράλληλα χθες το πρωί ο κ. Παρασκευόπουλος επικοινώνησε και με τους δήμους Τρίπολης, Καλαμάτας και Αιγίου ζητώντας πληροφορίες για τις λύσεις που έχουν βρει για τα σκουπίδια τους οι αντίστοιχες δημοτικές αρχές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ύστερα από τις επαφές που είχε η δημοτική αρχή Πύργου, πλέον εξετάζει ένα νέο σχέδιο για τη λύση του αδιεξόδου, κρατώντας το ωστόσο «επτασφράγιστο» μυστικό.
Η σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δήμος του Πύργου, αξιολογήθηκε χθες και κατά την έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου που έγινε στο δημαρχείο παρουσία του δημάρχου Πύργου και των μελών της εκτελεστικής.
Να σημειωθεί πως ο κ. Παρασκευόπουλος συνέχισε τις επαφές του και με κυβερνητικούς παράγοντες από τους οποίους ζήτησε το ενδιαφέρον τους για το μείζον αυτό πρόβλημα, ενώ με έγγραφο που απέστειλε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Πύργου, ζήτησε διευκρινίσεις για τα ευρήματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος στο ΧΑΔΑ στις «Λίμνες» προκειμένου να ενημερώσει, σύμφωνα με πηγές του δήμου, υπεύθυνα τους πολίτες. Επίσης σήμερα το μεσημέρι αναμένεται και η σύσκεψη με τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου που θα γίνει στο δημαρχείο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου