Μακρίσια

Μακρίσια

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Προοδευτικά μέχρι τα Χριστούγεννα, θα μαζευτούν τα σκουπίδια

ds_pirgou2

Αναβλήθηκε το θέμα μίσθωσης ή αγοράς ακινήτου για την εγκατάσταση του δεματοποιητή - "Αν δε τα διώξετε σε 48ωρες θα σας στείλουμε στην δικαιοσύνη!" διαμήνυσε ο Φ. Δημόπουλος - Μικροεντάσεις μεταξύ αντιδημάρχου Καθαριότητας και κατοίκων από τις "Λίμνες"
Σε ήπιους σχετικά τόνους και χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο σοβαρό θέμα αποκομιδής των απορριμμάτων. 
Παρουσία ομάδας διαμαρτυρόμενων κατοίκων από την ευρύτερη περιοχή των «Λιμνών», ο Δήμαρχος Πύργου ενημέρωσε το σώμα για όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα αλλά και για τις νυχθημερόν προσπάθειες της δημοτικής αρχής προκειμένου όπως είπε να βρει τρόπο για την άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών από την πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα. «Έχουν ήδη συμπληρωθεί 25 ημέρες από το νέο αποκλεισμό του χώρου διάθεσης των απορριμμάτων και την αναγκαστική διακοπή της αποκομιδής.
Πάνω από 1.800 τόνοι σκουπιδιών έχουν σωρευτεί στους δρόμους δημιουργώντας άμεσο κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Οι δυνατές βροχοπτώσεις παρασύρουν τα σκουπίδια στα φρεάτια των υπονόμων και η απειλή πλημμυρών είναι άμεση. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εργαζόμαστε νύχτα και μέρα για να βρούμε τρόπο να απομακρύνουμε τα σκουπίδια και να καθαρίσουμε την πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα. Αλλά και να διασφαλίσουμε την ομαλή αποκομιδή στο μέλλον».
Ο κ. Παρασκευόπουλος επανέλαβε για πολλοστή φορά τα γεγονότα και τις ενέργειες τις οποίες ακολούθησαν από το 2007 έως και σήμερα ενώ αναφέρθηκε και στις ενστάσεις και τις προσφυγές που κατατέθηκαν, οι οποίες και οδήγησαν όπως είπε στο σημερινό αδιέξοδο. Παράλληλα, απεύθυνε δημόσια έκκληση προς τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους, να τους επιτρέψουν την εναπόθεση των απορριμμάτων που έχουν σωρευτεί και μέχρι την 15η Ιανουαρίου 2014 στο χώρο του παλιού ΧΑΔΑ διαβεβαιώνοντας πως η αποκατάσταση του χώρου θα ξεκινήσει την αμέσως επόμενη ημέρα. «Οι κάτοικοι των Μακρυσίων κέρδισαν αυτό για το οποίο φαίνεται να αγωνίστηκαν. 
Ο δεματοποιητής δεν θα μεταφερθεί στις Λίμνες. Ο χώρος θα έχει αποκατασταθεί σε λιγότερο από έξι μήνες. Η ανοχή τους για ένα ή ενάμιση μήνα, θα βοηθήσει στην άμεση αποκομιδή και  καθαρισμό του δήμου και τη δυνατότητα να φθάσουμε στα Χριστούγεννα πιο ανώδυνα, με ανθρώπινες συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι με κάθε θυσία θα προχωρήσουμε στον καθαρισμό και θα διασφαλίσουμε την ομαλή και ειρηνική πορεία προς τις γιορτές». 
«Να τα διώξετε, αλλιώς…»
Ο επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονος Πύργος» Φώτης Δημόπουλος, κατά την τοποθέτηση του, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και διεμήνυσε στην δημοτική αρχή, πως αν μέσα σε 48ωρες δεν έχει μαζέψει τα σκουπίδια που έχουν σωρευτεί και απειλούν τη ζωή των δημοτών, θα τους οδηγήσει στην Δικαιοσύνη. 
Ακολούθως, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Γιάνναρος επισήμανε ότι η ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί βαραίνει την δημοτική αρχή η οποία είναι και η αρμόδια για την εξεύρεση λύσης ενώ ο επικεφαλής της Ανταρσίας Γιάννης Σεφερλής, επανέλαβε για ακόμα μια φορά τη θέση του περί Τριανταφυλλιάς. 
Εξάλλου, μικροεντάσεις προκλήθηκαν μεταξύ του αντιδημάρχου Καθαριότητας Παναγιώτη Φραγκαντώνη και ομάδας διαμαρτυρόμενων κατοίκων από τις «Λίμνες» ενώ όσον αφορά το θέμα της ημερήσιας διάταξης σχετικά με την μίσθωση ή αγορά ακινήτου για την εγκατάσταση του δεματοποιητή, αναβλήθηκε.
Κική Κολοβέρου kkoloverou@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου