Μακρίσια

Μακρίσια

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ -

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ
Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τον εντοπισμό παραβάσεων του άρθρου 28 του Ν 1650/86 που αφορά σοβαρά αδικήματα σε βάρος του περιβάλλοντος, διέταξε χθες ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας Παναγιώτης Μεϊδάνης με αφορμή το υπ. Αριθμ. Πρωτ. 173871/45722/2013 πολυσέλιδο  Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη Πόρισμα  για τις πρωτοφανείς παρανομίες των τοπικών αιρετών αυτοδιοικητικών παραγόντων και τις ελλείψεις στη χωματερή των Λιμνών Αλφειού .

Ο εισαγγελικός λειτουργός έδωσε εντολή στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει άμεσα σε έρευνα και αυτοψία προκειμένου να εντοπιστούν οι παρανομίες σε βάρος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
Λίγες ώρες μετά την εισαγγελική εντολή , τριμελές κλιμάκιο του Ειδικού Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος με επικεφαλής τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Παναγιώτη Μέρκο , μετέβη από την Αθήνα στην χωματερή της ντροπής δίπλα από τον Αλφειό και προχώρησε σε αυτοψία .
Όπως έγινε γνωστό οι επιθεωρητές περιβάλλοντος στην έρευνά τους μεταξύ άλλων , εντόπισαν ανάμεσα στα απορρίμματα μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων που προέρχονταν από το νοσοκομείο του Πύργου Ηλείας .
Αμέσως κλήθηκαν επί τόπου ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών και ο αστυνομικός διευθυντής οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν για τα πρωτοφανή ευρήματα αποχώρησαν από την χωματερή.apokalypseis.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου