Μακρίσια

Μακρίσια

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Αποφασισμένοι οι κάτοικοι των Μακρισίων να μην ανοίξουν τις «Λίμνες» (VIDEO)

Για ακόμα μια μέρα οι κάτοικοι της Αλφειούσας και των Μακρισίων, περιφρουρούν το σημείο όπου πρόκειται να εγκατασταθεί ο δεματοποιητής από τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, δηλώνοντας αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο στη θέση «Λίμνες» και να μην επιτρέψουν σε κανένα απορριμματοφόρο να αφήσει σκουπίδια εκεί.

Μαζί με τους κατοίκους των δύο παραπάνω χωριών, βρίσκονται ακόμα και κάτοικοι άλλων περιοχών που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους και τονίζουν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν στους εμπλεκόμενους δήμους να «αδειάσουν» τα σκουπίδια τους σε μια περιοχή που όχι απλά έχει κορεστεί αλλά που πρέπει να ξαναγίνει δάσος για να προστατευθεί το περιβάλλον.
Η oμάδα που έχει δημιουργηθεί με πάνω από 30 άτομα σε καθημερινή βάση να περιφρουρούν μέρα και νύκτα το σημείο στη θέση «Λίμνες» δηλώνει στο patrisnews.com πως δεν πρόκειται κανείς να απομακρυνθεί αν δεν βρεθεί μια άλλη λύση για τα σκουπίδια των δύο δήμων.




Μάλιστα και την Τετάρτη το πρωί, οι κάτοικοι, που παρέμειναν όλη τη νύκτα στο σημείο, τόνισαν σε δηλώσεις τους πως οι δήμοι του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας είναι υποχρεωμένοι να βρουν άλλα σημεία για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους.
Παράλληλα επεσήμαναν πως δεν θα περάσει κανένα απορριμματοφόρο, με δεδομένο πως καμία υπογραφή για παράταση δεν έχει δοθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Χαράλαμπο Καφύρα.

Δεν έπεισε ο Παρασκευόπουλος

Την παρουσία του στη θέση «Λίμνες» που εδώ και μέρες τελεί υπό κατάληψη από τους κατοίκους των Μακρισίων και της Αλφειούσας, έκαναν το μεσημέρι της Τετάρτης ο δήμαρχος του Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος και ο αντιδήμαρχος, Γιάννης Αργυρόπουλος, συνοδεία αστυνομικών του Α.Τ. Κρεστένων.

Τα αίματα άναψαν στην αρχή, όταν ο δήμαρχος του Πύργου προσπάθησε να εξηγήσει στους κατοίκους που βρίσκονταν στο σημείο τις προθέσεις του δήμου, με τους κατοίκους να αντιδρούν έντονα.
Παρά το γεγονός πως η παρουσία της δημοτικής αρχής Πύργου σχολιάστηκε θετικά, ωστόσο η λύση για την απομάκρυνση των κατοίκων από το σημείο δεν βρέθηκε, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τόσο ο δήμος του Πύργου όσο και της Αρχαίας Ολυμπίας να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

Δεν μάζεψαν ούτε χθες σκουπίδια

Από την άλλη και χθες το πρωί, τα απορριμματοφόρα δεν μάζεψαν τα σκουπίδια που έχουν ήδη γεμίσει τους κάδους στην πόλη του Πύργου αλλά και στα χωριά.
Με δεδομένο μάλιστα πως τα απορριμματοφόρα του δήμου Πύργου «κρατούν» ήδη τα σκουπίδια που έχουν συγκεντρώσει τις προηγούμενες ημέρες, αυτό αποτελεί ένα παραπάνω πρόβλημα στη συγκομιδή τους.
Πάντως, οι κάτοικοι των περιοχών είναι αποφασισμένοι να δράσουν δυναμικά και μαζικά σε περίπτωση που κάποιο απορριμματοφόρο πλησιάσει το σημείο στη θέση «Λίμνες».

Βρήκαν μέχρι και νοσοκομειακά απόβλητα

Η αγανάκτηση των κατοίκων που τις προηγούμενες μέρες φύτεψαν δέντρα στο σημείο όπου πρόκειται να εγκατασταθεί ο δεματοποιητής, είναι τεράστια, καθώς, όπως αποκάλυψαν στο patrisnews.com, στην προσπάθειά τους να σκάψουν το χώμα, βρήκαν μέχρι και νοσοκομειακά απόβλητα, τα οποία θεωρούνται πολύ επικίνδυνα να βρίσκονται σε μια κοινή χωματερή.
Με αφορμή το παραπάνω, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ζητούν την άμεση αποκατάσταση του σημείου χωρίς καμία άλλη δραστηριότητα στην περιοχή.

Στήνουν περίπτερο ενημέρωσης
Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι της ομάδας αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί για την στήριξη των κατοίκων των Μακρισίων και της Αλφειούσας, από σήμερα το πρωί θα βρίσκεται σε λειτουργία περίπτερο στην πλατεία Ιατρίδη στον Πύργο, μέσω του οποίου οι πολίτες θα ενημερώνονται για το θέμα των σκουπιδιών που έχει απασχολήσει τις τελευταίες μέρες.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
Πηγή:patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου