Μακρίσια

Μακρίσια

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Σήμερα νέα ΓΣ των κατοίκων για το δεματοποιητή

Του Γιάννη Σπυρούνη

Σταθεροί στις «Λίμνες» παραμένουν οι κάτοικοι από τα Μακρίσια και της Αλφειούσα, μετά από απόφαση που έλαβαν χθες το μεσημέρι στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν ύστερα από την πρωινή συνάντησή τους με τον Εισαγγελέα Ηλείας. Οι κάτοικοι παράλληλα θα ξεκινήσουν και έναν δικαστικό αγώνα, ώστε να διεκδικήσουν την ακύρωση των αποφάσεων και τη δικαίωση τους σε ότι αφορά το θέμα των «Λιμνών», δια της δικαστικής οδού. Ωστόσο αργά χθες το βράδυ – κατά πληροφορίες - με παρέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας κ. Ανδρικόπουλου, κλείστηκε ραντεβού μεταξύ της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων και των δημάρχων στο δημαρχείο της Ολυμπίας, με σκοπό να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που θα απομακρύνει το ενδεχόμενο της σύγκρουσης κατοίκων, δήμου και αστυνομίας. 

Η συνάντηση διήρκησε περισσότερο από δυόμιση ώρες και ένα από τα βασικά σημεία που κατατέθηκαν ως πρόταση σύμφωνα με πληροφορίες από τον δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο, ήταν να δοθεί μια μικρή ανοχή από τους κατοίκους για λίγες ημέρες ώστε να βρεθεί άλλο χώρος που θα εγκατασταθεί ο δεματοποιητής και όχι στις «Λίμνες». Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής εκ νέου θα φέρουν την πρόταση αυτή στη Γενική Συνέλευση των κατοίκων και θα αποφασίσουν το πρωί της Τετάρτης.

Η επίσκεψη στον Εισαγγελέα
Οι κάτοικοι που έχουν «στρατοπεδεύσει» στις «Λίμνες» στις εννέα το πρωί πέρασαν το κατώφλι του Εισαγγελέα Ηλείας κ. Μεϊδάνη. Μαζί συζήτησαν το θέμα που έχει προκύψει με τον Εισαγγελέα να παραμένει σταθερός στο γράμμα του νόμου, ενημερώνοντας τους κατοίκους για τις συνέπειες της στάσης τους, από τη στιγμή που έχει εκδοθεί η απόφαση της παράτασης. Τους γνωστοποίησε όλα τα δεδομένα και οι κάτοικοι αναζήτησαν τη νόμιμη οδό της αντίδρασης εφόσον αυτή υπάρχει. Αμέσως μετά η επιτροπή που συναντήθηκε με τον Εισαγγελέα Ηλείας, μετέβη πίσω στις «Λίμνες» προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους για τις εξελίξεις. 

Oι επιλογές 
Η δικηγόρος που βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων στο θέμα των «Λιμνών» Μαρία Παναγιωτοπούλου, ήταν αυτή που τους συνόδευσε στον Εισαγγελέα, άκουσε όλα όσα ανέφερε ο κ. Μεϊδάνης και ανέλαβε να εξηγήσει στους συμμετέχοντες στην Γενική Συνέλευση, τα όσα ανέφερε ο Εισαγγελέας αλλά και τις δυνατότητες περαιτέρω διεκδικήσεων. Εξήγησε ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί σε περίπτωση παρεμπόδισης των απορριμματοφόρων ή άλλης έντασης, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη σύλληψη και το αυτόφωρο. Από την άλλη πλευρά υπάρχει και η πρόταση του δικαστικού αγώνα, όπου οι κάτοικοι θα πρέπει να αποχωρήσουν ή να μην παρεμποδίσουν τα απορριμματοφόρα, αλλά να αναζητήσουν το δίκιο τους μέσα στις δικαστικές αίθουσες.

Συνεχίζουν τον αγώνα
Μετά από την ενημέρωση αυτή οι κάτοικοι κλήθηκαν από τη συντονιστική επιτροπή να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων. Οι κάτοικοι έδειξαν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, ακόμα και μπροστά στο ενδεχόμενο της σύγκρουσης με τις Αρχές ή και της σύλληψής τους…

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου