Μακρίσια

Μακρίσια

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Σκουπίδια SOS: Αδιέξοδο στις "Λίμνες" - Δεν κάνουν πίσω οι κάτοικοι - Δεν έπεισαν οι δήμαρχοι

"Πάνω από τα πτώματά μας θα περάσετε τα σκουπίδια στις Λίμνες" είπαν οι κάτοικοι στο ΔΣ Πύργου

Σε ένα εκρηκτικό κλίμα ανάλογο της κατάστασης που επικρατεί όλες τις μέρες στις «Λίμνες» με το θέμα των σκουπιδιών, συνεδρίασε χθες βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Πύργου όπου προ ημερήσιας διάταξης όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, συζητήθηκε το θέμα των απορριμμάτων.

Μέσα από μεγάλες  εντάσεις και με την παρουσία κατοίκων των Μακρισίων και τις Αλφειούσας και μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, έγινε μια απόπειρα συζήτησης του θέματος, αλλά το αποτέλεσμα είναι απλά να επιβεβαιωθεί για μια ακόμα φορά το τρομερό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το καυτό ζήτημα των σκουπιδιών. Οι κάτοικοι δήλωσαν αμετακίνητοι στις αρχικές τους θέσεις και φώναζαν ότι « ελάτε, αλλά μόνο από πάνω μας θα περάσετε τα σκουπίδια στις Λίμνες. Εμείς δεν κάνουμε επίθεση. Αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και για τα παιδιά μας και κρατάμε άμυνα. Μόνο άμυνα»!

Η κατάσταση που επικράτησε για ένα τουλάχιστον δίωρο ήταν… χαοτική, ο διάλογος – αν μπορεί να χαρακτηριστεί διάλογος - ξέφυγε αρκετές φορές μετά την τοποθέτηση του δημάρχου και κάποιες παρεμβάσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή διένειμε μια ανακοίνωση με τις θέσεις των κατοίκων.

Εκ μέρους της Συντονιστικής επιτροπής μίλησε η κ. Πόπη Γαλανοπούλου που αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχαν προχθές το βράδυ στο δημαρχείο  και στην πρόταση Καφύρα για μεταφορά των σκουπιδιών στην Λάρισα, ωστόσο ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι μιλησε με τον εκεί δήμαρχο και αυτό απορρίφθηκε κατηγορηματικά και στη συνέχεια η κ. Γαλανοπούλου κατέθεσε τις προτάσεις της Επιτροπής.

Κατέληξε λέγοντας ότι «οι Λίμνες είναι έτοιμες για έκρηξη, έχουμε 1100 υπογραφές κατά της μεταφοράς των σκουπιδιών εκεί και του δεματοποιητή και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί». Τον λόγο πήραν και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, μίλησαν με πολύ μεγάλη ένταση και έδειξαν άπαντες αποφασισμένοι να μην πλησιάσει σκουπίδι και δεματοποιητής στις Λίμνες.

Μ. Παρασκευόπουλος « Πρέπει να προτάξουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης»
Αρχικά ο δήμαρχος έκανε μια πλήρη ενημέρωση για το που βρίσκεται συνολικά το θέμα του εργοστασίου στην Τριανταφυλλιά και ο ΧΥΤΥ και τόνισε ότι το αργότερο σε δυόμισι χρόνια τα σκουπίδια για την Ηλεία θα είναι παρελθόν. Ωστόσο τόνισε ότι το μεσοδιάστημα αυτό θα πρέπει να βρεθεί προσωρινή λύση, οι Λίμνες έχουν όλες τις απαραίτητες άδειες και την νομιμοποίηση που χρειάζεται και ότι όλοι πρέπει με υπευθυνότητα να πάρουν απόφαση τέτοια που να μην μπει σε κίνδυνο η υγεία 80000 κατοίκων του Πύργου αφού τα σκουπίδια βρώμισαν την πόλη και ο κόσμος κινδυνεύει από αρρώστιες και η πόλη από πλημμύρες.

Ωστόσο τα στοιχεία που ανέφερε για τις Λίμνες,  για τις αποστάσεις από τον Αλφειό ( 540 μέτρα)  και 3 χιλιόμετρα από τις κατοικημένες περιοχές, ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων και πολλοί φώναζαν ότι «Ψεύδεστε!» Από αυτό το σημείο και μετά ξεκίνησε το… ντέρμπι! Η κατάσταση ήταν  έκρυθμη και όσο ο δήμαρχος διαβεβαίωνε ότι έχουν τηρηθεί όλοι οι περιβαλλοντικοί όροι και ότι πρέπει όλοι να προτάξουν το κοινό καλό και την σοβαρότητα της κατάστασης, τόσο οργίζονταν οι κάτοικοι.

Τον λόγο κάποια στιγμή έλαβε και ο κ. Τάκης Αντωνόπουλος που έχει ασχοληθεί χρόνια με το θέμα των σκουπιδιών στον Πύργο και ο οποίος είχε συνεισφέρει  στην λύση της Τριανταφυλλιάς και ο οποίος πρότεινε μια και υπάρχει ο χώρος αδειοδοτημένος, να πάει εκεί  αυτά τα δύο χρόνια ο δεματοποιητής.  Οι κάτοικοι μετά τις 9.30 αποχώρησαν από την συνεδρίαση…
Πηγή:ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου