Μακρίσια

Μακρίσια

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Έστειλαν το δικό τους περιβαλλοντικό μήνυμα


Την ευαισθησία και αγάπη τους για το περιβάλλον εξέφρασαν το πρωί του Σαββάτου οι μικροί μαθητές του δημοτικού σχολείου Αλφειούσας, οι οποίοι μαζί με δασκάλους και γονείς πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο χώρο.

Τα παιδιά μαζί τους είχαν φέρει και διάφορα κολάζ με ζωγραφιές που είχαν ετοιμάσει, τα οποία παρέδωσαν στην ομάδα των κατοίκων που βρίσκονται στο χώρο και περιφρουρούν το σημείο για αποφυγή ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων.
Οι μικροί μαθητές δήλωσαν χθες στο Patrisnews.com την αντίθεσή τους στη μόλυνση του Αλφειού και του δάσους εξηγώντας με τον πιο παραστατικό τρόπο τους λόγους που είναι σημαντική η προστασία του περιβάλλοντος.

Στο σημείο βρέθηκε και ο τοπικός σύμβουλος, Αντώνης Δημόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του επεσήμανε πως η συντονιστική επιτροπή πήρε την απόφαση λειτουργίας της χωματερής μέχρι το τέλος του μήνα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η πόλη του Πύργου από τα απορρίμματα ενώ σημείωσε πως ομάδα κατοίκων συνεχίζει να περιφρουρεί την περιοχή και την 1η Νοεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί εκ νέου λαϊκή συνέλευση για να αποφασισθεί αν θα υπάρξουν νεότερες κινητοποιήσεις στο θέμα της χωματερής.
Πάντως ο κ. Δημόπουλος, ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτρέψουν να εγκατασταθεί δεματοποιητής στο σημείο και ζήτησε από τους δημάρχους να αναζητήσουν άμεσα νέο χώρο γι’ αυτό τον σκοπό.
Πηγή:patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου