Μακρίσια

Μακρίσια

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Υπό κατάληψη η χωματερή στις «Λίμνες»

Το θέμα των σκουπιδιών αναζωπυρώνει την ένταση στην περιοχή «Λίμνες» μεταξύ Φλόκα και Μακρισίων.
Από τα μεσάνυχτα οι κάτοικοι των Μακρισίων, αλλά από το Φλόκα και την Αλφείουσα, έχουν καταλάβει το σημείο της εισόδου στη χωματερή και βρίσκονται σε επιφυλακή για να μην επιτρέψουν σε κανένα απορριμματοφόρο να εναποθέσει σκουπίδια.

Οι κάτοικοι, με δεδομένο πως τη Δευτέρα έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στους εμπλεκόμενους δήμους για την παράταση λειτουργίας του ΧΑΔΑ στις «Λίμνες», αποφάσισαν ύστερα από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στην πλατεία του χωριού των Μακρισίων, να αποκλείσουν την είσοδο της χωματερής ώστε να μην περάσει κανένα από τα απορριμματοφόρα τα οποία μεταφέρουν τα σκουπίδια των δήμων στο συγκεκριμένο σημείο.
Μάλιστα οι κάτοικοι των δύο αυτών περιοχών, τόνισαν πως θα πρέπει να σταματήσει κάθε δραστηριότητα στις «Λίμνες» που έχουν πλέον κορεστεί ενώ ζητούν από τους εμπλεκόμενους δήμους να βρουν άλλο σημείο για τη μεταφορά του δεματοποιητή εκεί.
Νωρίς το πρωί περιπολικό πλησίασε στην περιοχή και οι αστυνομικοί συνομίλησαν με τους κατοίκους, οι οποίοι διεμήνυσαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταλείψουν το σημείο.

Απερρίφθη η προσφυγή - Aναμένεται νέα παράταση
Αξίζει να σημειωθεί πως η Β’θμια Επιτροπή της Διεύθυνσης Δασών, απέρριψε την προσφυγή που είχαν κάνει οι κάτοικοι της Αλφειούσας με την οποία ζητούσαν να μη γίνει αποχαρακτηρισμός του σημείου.
Αυτό σημαίνει πως ύστερα από την απόφαση αυτή, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασης του δεματοποιητή στο σημείο όπου είχε προβλεφθεί.
Παράλληλα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Patrisnews.com η δημοτική αρχή Πύργου αναμένεται σήμερα Τρίτη να λάβει εκ νέου παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για τη διαχείριση των απορριμμάτων της.
Πάντως, όπως ανέφεραν πηγές του δήμου Πύργου, η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι αναγκαία, προκειμένου να βρεθεί προσωρινά λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων με δεδομένο, όπως τόνισαν οι πηγές του patrisnews.com, πως αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει κυρηχθεί ήδη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου