Μακρίσια

Μακρίσια

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Στάση αναμονής για τα σκουπίδια - Αποφασιμένοι να μην αποχωρήσουν οι κάτοικοι από τις «Λίμνες»

Κλίμα έντονων διαβουλεύσεων για την εξεύρεση της πλέον ανώδυνης λύσης επικρατεί τις τελευταίες ώρες μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. 
Μπορεί η απόφαση για τον χώρο που θα εγκατασταθεί ο δεματοποιητής στη θέση «Λίμνες» να βρίσκεται σε φάση υλοποίησης μετά και την παράταση του ενός μηνός για έκτακτη ανάγκη που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν παροπλισμένα τα απορριμματοφόρα, αφού οι κάτοικοι των Μακρισίων και της Αλφειούσας παραμένουν στις επάλξεις και αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν ούτε βήμα πίσω για την περιοχή τους. 
Οι δήμοι από την πλευρά τους τηρούν στάση αναμονής, μια θα χρειαστεί η βοήθεια της αστυνομίας για να ανοίξει ο δρόμος προς τη χωματερή.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι κάτοικοι θα αντισταθούν και ενδεχομένως να δημιουργηθούν έκτροπα και δυσάρεστες καταστάσεις.  

Τα σκουπίδια στους δρόμους    
Τα σκουπίδια στο μεταξύ έχουν δημιουργήσει ανυπόφορη κατάσταση στους δρόμους και στις γειτονιές των πόλεων και των δημοτικών διαμερισμάτων σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία με σοβαρό κίνδυνο για την δημόσια υγεία. 
Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου υπό τον δήμαρχο Μάκη Παρασκευόπουλο όπου και συζητήθηκε στο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε μια προσπάθεια να προταθούν λύσεις στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζει ο δήμος. 
Την ίδια ώρα ο αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Ταξίαρχος Αριστείδης Ανδρικόπουλος σύμφωνα με πληροφορίες επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου την περιοχή «Λίμνες» και συνομίλησε με τους εκπροσώπους της επιτροπής αγώνα.
Μετά τη συζήτηση που έγινε, ο κ.Ανδρικόπουλος επεσήμανε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος λόγω και του έκτακτου γεγονότος με την πολυήμερη συσσώρευση σκουπιδιών  στους δρόμους.
Η συντονιστική επιτροπή προχώρησε αργά το απόγευμα σε συνέλευση παρουσία των κατοίκων για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και τη στάση που θα τηρήσουν δεδομένου ότι τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. 

Η δέσμευση των δημάρχων    

Πρέπει να τονιστεί ότι την Παρασκευή όλοι οι δήμαρχοι ζήτησαν να πρυτανεύσει η λογική, να δείξουν ανοχή και κατανόηση οι πολίτες καθώς έχει δρομολογηθεί το μεγάλο έργο του εργοστασίου απορριμμάτων  στην Τριανταφυλλιά.
Μέχρι την κατασκευή του θα πρέπει να υπάρχει προσωρινή λύση για τα σκουπίδια, τονίζοντας ότι η μόνη επιτρεπτή από την Ευρωπαική Ένωση είναι η δεματοποίηση και αποθήκευση των σκουπιδών σε χώρους που επιλέγονται έχοντας πάντα όλες τις περιβαλλοντικές εγκρίσεις. 
Γιώργος Κ.Ροζής
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου