Μακρίσια

Μακρίσια

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Πάει "Λίμνες" ο δεματοποιητής

Απορρίφθηκε από το ΥΠΕΚΑ η προσφυγή κατοίκων για την εγκατάσταση του δεματοποιητή στις "Λίμνες"


Απορρίφθηκε  από το Υπουργείο Περιβάλλοντος με απόφαση που υπογράφει η Γ.Γ  Κων/να Γιαννακοπούλου,  η προσφυγή που είχαν καταθέσει στις 30-9-2013, κάτοικοι της Τ. Κ Αλφειούσας του δήμου Πύργου, της Τ.Κ Μακρισίων του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, της Τ.Κ Φλόκα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής εταιρίας «Περιβαλλοντική Δράσης Ηλείας» κατά των περιβαλλοντικών όρων  για τον δεματοποιητή στερεών αποβλήτων των δήμων Πύργου και Ολυμπίας στις Λίμνες του πρώην δήμου Βώλακος.

Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε χθες και στο Διαύγεια του ΥΠΕΚΑ. Σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής, το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την έναρξη εργασιών προετοιμασίας του χώρου για την  εγκατάσταση του δεματοποιητή στη θέση «Λίμνες» σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους, αφού κατόπιν της συμφωνίας που είχαν υπογράψει οι δήμαρχοι Πύργου και Ολυμπίας με την Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων, οι εργασίες είχαν ανασταλεί, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί νέα μικρή παράταση από τον γ.γ Πολιτικής Προστασίας, αφού η προηγούμενη λήγει σε λίγες μέρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  οι δήμαρχοι όπως είχαν δεσμευτεί, θα επιδιώξουν μαζί με την Συντονιστική επιτροπή να βρουν νέο χώρο που να τηρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές για την εκεί μεταφορά αργότερα του δεματοποητή, ενώ τα δέματα των απορριμμάτων θα μεταφέρονται σε άλλο χώρο.
Πηγή:ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου