Μακρίσια

Μακρίσια

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Παρατράγουδα με τα σκουπίδια σε "Λίμνες" και πρώην ΧΑΔΑ Κρεστένων


Απορριμματοφόρο της Κρέστενας στη χωματερή των δήμων Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας – "Άγνωστοι" εναπόθεσαν σκουπίδια στον πρώην ΧΑΔΑ

Την ώρα που η ένταση μεγαλώνει σχετικά με τη λειτουργία της χωματερής στη θέση «Λίμνες» ανάμεσα σε Αλφειούσα και Μακρίσια και οι κάτοικοι των δύο χωριών περιφρουρούν το χώρο, ένα απορριμματοφόρο του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων εντοπίστηκε να επιχειρεί παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων στο χώρο. Από την άλλη κάτοικοι της Κρέστενας διαπίστωσαν να έχει παραβιαστεί ο χώρος στον πρώην ΧΑΔΑ Κρεστένων και να έχει γίνει εναπόθεση από αγνώστους.

Στο πρώτο περιστατικό η Αστυνομία που ενημερώθηκε και κινήθηκε άμεσα μετά από καταγγελία που έγινε για την δράση του απορριμματοφόρου, το οποίο ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός του οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις «Λίμνες» στις έντεκα το πρωί της Πέμπτης, σε μια στιγμή που συνεχίζεται η περιφρούρηση του χώρου από τους κατοίκους.

Μάλιστα οι κάτοικοι δεν παρεμποδίζουν το πέρασμα των απορριμματοφόρων από τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας που έχουν παρουσιάσει τις σχετικές άδειες στο πλαίσιο της έκτακτης ανάγκης στην οποία έχουν κηρυχθεί για την διαχείριση των σκουπιδιών.
Μετά την καταγγελία αστυνομικοί του Α.Τ. Κρεστένων συνέλαβαν τον οδηγό, τον οδήγησαν στα Δικαστήρια Πύργου και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 11 Οκτωβρίου, αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως υπήρξε ένταση στο δημαρχείο της Κρέστενας από κατοίκους που θεώρησαν απαράδεκτη την ενέργεια αυτή από την πλευρά του δήμου να θελήσει να εναποθέσει απορρίμματα στις «Λίμνες» όπου οι θιγόμενοι κάνουν λόγο για υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Από την άλλη στο περιστατικό στον πρώην ΧΑΔΑ ο δήμος μη έχοντας άλλες επιλογές το μόνο που έπραξε ήταν να τοποθετήσεις μεγάλες ποσότητες χώματος στην είσοδο του χώρου, ώστε να παρεμποδίσει μελλοντική επιστροφή των δραστών και νέα παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών εκεί.
Πηγή: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου