Μακρίσια

Μακρίσια

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Καφύρας για "Λίμνες": "Με υποχρεώνει ο Νόμος να υπογράψω"

Συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών χθες στην Π.Ε. με Δημάρχους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας για τα σκουπίδια - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ο Δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων

«Έχω υποχρέωση από το Νόμο να εφαρμόσω και να υπογράψω την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με την οποία δίδεται παράταση ενός μήνα στην εναπόθεση των απορριμμάτων στις Λίμνες με ταυτόχρονη ολοκλήρωση στο ίδιο διάστημα, των εργασιών εγκατάστασης του δεματοποιητή» επισήμανε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ξεκαθαρίζοντας πως αν δε το πράξει, θα πάει για παράβαση καθήκοντος…

Αν και ακόμα δεν έχει προχωρήσει στην υπογραφή της απόφασης, αναμένοντας όπως δήλωσε ενημέρωση για κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, αυτό θα συμβεί αν όχι σήμερα, μέσα στο Σαββατοκύριακο αφού προηγηθεί εκ νέου συνάντηση με τους Δημάρχους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και Ανδρίτσαινας Κρεστένων καθώς και για το δήμο αυτό, εκδόθηκε απόφαση κήρυξης του σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για ένα μήνα.

Στη διάρκεια της χθεσινής πρωινής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Καφύρα, ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε όπως είπε από τον κ. Παρασκευόπουλο για τα τεκταινόμενα στις «Λίμνες» τονίζοντας ότι ανάλογη ενημέρωση είχε ήδη και από τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους και την Επιτροπή Αγώνα.

«Όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος Πύργου, υπάρχει μια ελλιπής ενημέρωση στους κατοίκους που διαμαρτύρονται σχετικά με το τι θα γίνει στο συγκεκριμένο χώρο τονίζοντας ότι ο δήμος έχει πάρει άδεια για δεματοποιήση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το συγκεκριμένο χώρο και πως εκεί θα γίνεται απλώς η δεματοποίηση των απορριμμάτων και ακολούθως τα δέματα θα προωθούνται σε άλλους χώρους που ήδη έχουν βρει οι δήμοι Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

Οφείλω όμως να πω, εξ’ όσων γνωρίζω ότι για τους χώρους αποθήκευσης των δεμάτων δεν έχουν ακόμα πάρει άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αν αυτό συμβεί, μέσα στο χρονικό διάστημα του ενός μήνα, τότε θα δουλέψει στις Λίμνες ο δεματοποιητής και τα δέματα θα πηγαίνουν στους συγκεκριμένους χώρους».

Η τελευταία παράταση
Ο κ. Καφύρας, επανέλαβε την απόφαση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλου Γεωργιάδη με την οποία δίδεται παράταση ενός μήνα, και πως ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους αρμόδιους, του ξεκαθαρίστηκε πως είναι η τελευταία φορά που δίνεται παράταση στους Δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας με τη διαδικασία του επείγοντος για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους πολίτες των περιοχών που διαμαρτύρονται, τόνισε ότι ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει την απόφαση αλλιώς θα πάει για παράβαση καθήκοντος και πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με το αίτημα που κατατέθηκε στον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα για την έκδοση και νέας παράτασης.

«Πολύ λένε, ότι είναι στο δικό μου χέρι να μην υπογράψω. Δεν είναι ακριβώς έτσι όμως. Ακόμα δεν έχω υπογράψει την απόφαση, θα περιμένω κάποιες λεπτομέρειες τεχνικές και θα συζητήσω εκ νέου και με τους τρεις Δημάρχους το σαββατοκύριακο. Το σίγουρο είναι, πως το Υπουργείο δεν πρόκειται να δώσει και νέα παράταση πλην της τελευταίας…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου