Μακρίσια

Μακρίσια

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Τον τρόμο σπέρνουν «αθόρυβοι» διαρρήκτες στα Μακρίσια!

 Ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων των Μακρισίων έχουν γίνει οι άγνωστοι διαρρήκτες, που το τελευταίο δεκαήμερο έχουν «χτυπήσει» πάνω από πέντε σπίτια στο χωριό.
Οι κάτοικοι φοβούνται ακόμα και για τη ζωή τους, αφού οι διαρρήκτες, εκμεταλλευόμενοι και την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή, μπαίνουν ανενόχλητοι στα σπίτια τους ακόμα και τις πρωινές ή μεσημεριανές ώρες.
   Οι άγνωστοι διαρρήκτες μπαίνουν στα σπίτια χωρίς να αφήσουν ίχνη παραβίασης και το κυριότερο χωρίς να αφήσουν πίσω του δαχτυλικά αποτυπώματα ή άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία, με την Αστυνομία να μην μπορεί να φτάσει στην άκρη του νήματος, πόσο μάλλον στην ανεύρεση των κλαπέντων, χρημάτων και χρυσαφικών, τα οποία αποτελούν τη βασική «λεία» των δραστών.
«Μπήκαν λες και είχαν κλειδιά»
  Προ ημερών, άγνωστοι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία της Ιωάννας Κολέτα, μπήκαν στο σπίτι, χωρίς να παραβιάσουν κάποια από τις εισόδους του σπιτιού ή τις πόρτες και τα παράθυρα των υπνοδωματίων.
«Έφυγα 10:30, κλείδωσα το σπίτι και το μεσημέρι που επέστρεψα, είχε έρθει η μητέρα μου και με περίμενε. Μου άνοιξε την πόρτα και όταν μπήκα στο σπίτι είδα μια σακούλα με κάποια χαρτιά και προσωπικά οικογενειακά έγγραφα, τα οποία φυλάω σε συρτάρι στο πάνω σπίτι. Όταν τα είδα πεταμένα στο πάτωμα «κόπηκαν» τα πόδια μου. Κατάλαβα ότι κάποιος είχε μπει στο σπίτι και φοβόμουν να ανέβω πάνω, μήπως δεν έχει φύγει και με σκοτώσει κι εμένα. Μαζί μου είχε γυρίσει και το παιδί μου από το σχολείο που δεν σταμάτησε να κλαίει από το φόβο το παιδί», λέει η κα Κολέτα, η οποία εξηγεί πως, το σπίτι, όπως διαπίστωσε και στην πορεία, δεν είχε παραβιαστεί από πουθενά. Ούτε από τις δυο εισόδους, την κεντρική και της κουζίνας, ούτε και από τις πόρτες και τα παράθυρα των υπνοδωματίων, τα οποία ήταν κλειδωμένα κανονικά.
   Οι δράστες, φαίνεται πως ήταν καλά «διαβασμένοι» αφού ανεβαίνοντας στον πρώτο όροφο του σπιτιού, κατευθύνθηκαν κατευθείαν στο υπνοδωμάτιο και αφού άνοιξαν μια συρταριέρα και ένα κομοδίνο, αδειάζοντας όλα τα ρούχα, κατάφεραν να βρουν και να πάρουν 300 ευρώ και όλα τα χρυσαφικά της οικογένειας. «Είχα 300 ευρώ στο σπίτι για ώρα ανάγκης και μου πήραν και μια μπιζουτιέρα με όλα τα χρυσαφικά μου. Τις βέρες μου, ένα Κωνσταντινάτο, μια λίρα, χρυσά δακτυλίδια, βραχιόλια και αλυσίδες, τα οποία έχουν μεγάλη χρηματική και συναισθηματική αξία αφού ήταν οικογενειακά κειμήλια. Και από την κουζίνα μου πήραν δυο κινητά τηλέφωνα που είχαν πάνω στο τζάκι και στο πλυντήριο να φορτίζει», λέει η κα Κολέτα.
Χωρίς ίχνη
   Συνεργείο σήμανσης έψαξε για αποτυπώματα αλλά όπως αποδείχθηκε, οι δράστες είχαν λάβει καλά τα μέτρα τους, με αποτέλεσμα να μην αφήσουν πίσω τους κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο που θα οδηγούσε την Αστυνομία στα ίχνη τους.
   Το ίδιο συνέβη και στα άλλα σπίτια του χωριού που διέρρηξαν τις προηγούμενες ημέρες.
Προ ημερών, άγνωστοι δράστες, κατά τις πρωινές ώρες, μπήκαν στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού του Σπύρου Τριαντόπουλου, αφού διέρρηξαν το παράθυρο και εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών και πήραν 7.000 ευρώ που είχε ο ίδιος και η σύζυγός του, στο σπίτι.
Επίσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ηλικιωμένος που ζει κοντά στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας έπεσε θύμα κλοπής, με τους δράστες να του παίρνουν τη σύνταξη για 2η φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ οι διαρρήκτες «χτύπησαν» την προηγούμενη Κυριακή και το σπίτι του Τ.Γ που βρίσκεται πίσω από το Δημοτικό Σχολείου Μακρισίων.
Κλειδαμπαρώνουν και…λαγοκοιμούνται
   Οι κάτοικοι των Μακρισίων είναι ανάστατοι από τα συνεχή κρούσματα των διαρρήξεων και πλέον κλειδαμπαρώνουν τις πόρτες τους διπλά και τριπλά, ενώ τα βράδια, όσοι έπεσαν «θύματα» των διαρρηκτών, δεν κοιμούνται, αλλά «λαγοκοινούνται», ζητώντας από την Αστυνομία να κάνει τακτικές περιπολίες στα χωριά, προκειμένου  να αποτραπούν άλλα τέτοια κρούσματα.
«Ζω εδώ 13 χρόνια και αυτό το πράγμα δεν το είχαμε ξαναζήσει. Άλλαξε κλειδαριές στο σπίτι και κοιμάμαι με το παιδί μου με τον φόβο και τον τρόμο μήπως μπει ξανά κανένας και σκοτώσει κι εμάς», λέει η κα Κολέτα.
Πηγή:patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου