Μακρίσια

Μακρίσια

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ο Μακρισέος Παναγιώτης Δημακόπουλος σε μια μοναδική συνέντευξη

Η συνέχεια της συνέντευξης γραπτή,απαντήσεις για εφεδρίνη,καφεΐνη,συμπληρώματα και άλλα!
Πες μας Παναγιώτη,τι συμπληρώματα χρησιμοποιείς και πιστεύεις ότι πραγματικά ωφελούν?
Χρησιμοποιώ τα τελείως βασικά: Πρωτεΐνη ορού γάλακτος και κρεατίνη. Πιστεύω ότι σε μια βάση ισορροπημένης διατροφής,δεν υπάρχει ανάγκη υπερβολών. Παραδείγματος χάριν,η πρωτεΐνη μπορεί να αναπληρώσει κάποιο γεύμα αν έχουμε δυσκολία στο να κάνουμε 5-6 γεύματα,αλλά δεν είναι πανάκια. Αν κάποιος έχει το οικονομικό περιθώριο και μπορεί να προμηθευτεί,ακόμη και τα 25-30γρμ ανά μερίδα (scoop) κάνουν μια διαφορά,ιδίως όταν κάποιος είναι στα γενετικά του όρια. Η κρεατίνη είναι επίσης ένα φτηνό και αποτελεσματικό συμπλήρωμα που θα δώσει μια εξτρά αντοχή και λίγη δύναμη καθώς και ανάρρωση. Τελευταία πειραματίστηκα με την αλκαλική κρεατίνη και μπορώ να πως το είχε αισθητή διαφορά.
Κάτι που θα ενδιαφέρει αρκετό κόσμο: Έχεις κάνει χρήση ουσιών η πραγμάτων πέραν των κλασσικών συμπληρωμάτων? Αν ναι μπορείς να μας παραθέσεις την εμπειρία σου με αυτά?
Αναβολικά,δεν έχω χρησιμοποιήσει. Εντούτοις, στην τελευταία μου προετοιμασία,και έπειτα από πολλά χρόνια αγώνων μπήκα στην διαδικασία να θελήσω ένα κλικ παραπάνω,και δοκίμασα εφεδρινη σε συνδυασμό με καφεΐνη και ασπιρίνη, το γνωστό σε όλους  ECA. Αρκετά συντηρητικά μπορώ να πω,αφού είχα και εγώ κάποους φόβους και κυρίως πριν την προπόνηση για την εξτρά ένταση που σου προσφέρει.Οι δόσεις που χρησιμοποίησα ποτέ δεν ξεπέρασαν τα 25-30mg εφεδρίνης. Έχω ακούσει και δει να χρησιμοποιούν παραπάνω,άλλα δεν το βρίσκω ωφέλιμο ούτε και πολύ αποτελεσματικό. Τέλος χρησιμοποίησα και ένα κουτί clenbuterol σε δόσεις 80mcg ημερησίως για το τελευταίο στάδιο της ετοιμασίας μου. Μπορώ σίγουρα να πω,ότι για το επίπεδο φυσικού αθλητή,αυτά τα δύο κάνουν πολύ καλή δουλεία με τις λιγότερες πιθανές παρενέργειες.
Αγαπημένο στυλ προπόνησης, επαναλήψεων και ασκήσεις που σου αρέσουν?
Καταρχάς πιστεύω ότι όλοι και ιδίως οι αρχάριοι πρέπει να φτιάξουν μια βάση δύναμης που να μπορούν να εκμεταλλευτούν έπειτα ώστε να αναπτύξουν την μάζα τους. Δεν είναι ανάγκη να έχεις δύναμη αρσιβαρίστα αλλά η δύναμη σε βοηθάει πάντα. Πλέον δεν έχω συγκεκριμένο πλάνο του τι ασκήσεις θα κάνω κάθε μέρα,μόνο το ποιες μυικές ομάδες θα δουλέψω. Τις επαναλήψεις,τα σετ,το είδος της προπόνησης τα καθορίζω την ίδια στιγμή με βάση το πως αισθάνομαι εκείνη την ημέρα,αφού δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες. Το συνηθέστερο split που χρησιμοποιώ χρόνια τώρα είναι το εξής: Στήθος – δικέφαλοι πλάτη – τρικέφαλοι,και τελευταία μέρα πόδια – ωμοί και λοιπές λεπτομέρειες ή τυχόν σωματικές αδυναμίες.
Αγαπημένες ασκήσεις είναι οι βασικές όπως πιέσεις σε πάγκο οριζόντιο για στήθος,κωπηλατική για πλάτη και καθίσματα για πόδια,και με αυτές ξεκινάω την προπόνηση μου πάντα κατά βάση.Πιστεύω ακράδαντα ότι τα ελεύθερα βάρη και οι φυσικές κινήσεις κάνουν το σώμα πιο ολοκληρωμένο, δυνατό και ογκώδες. Πηγή: healthpowertraining.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου