Μακρίσια

Μακρίσια

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Όταν Γιορτάζουν οι Θεοί 24η Γιορτή Απόδημου Ελληνισμού 4 & 5 Αυγούστου στον Αϊ Γιάννη Μακρισίων

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Την ερχόμενη εβδομάδα στις 4 και 5 Αυγούστου το ξωκλήσι της ξενιτιάς στα Μακρίσια ζωντανεύει για την 24η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού που οργανώνεται με την μεγάλη αγάπη και φροντίδα του στιχουργού και μουσικού παραγωγού, Γιάννη Τζουανόπουλου. Από χθες βρίσκεται στην περιοχή για να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να προσδώσει και φέτος την λάμψη που πρέπει σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, όπου θα συμμετάσχουν μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού κόσμου. 
Στις δύο ημέρες των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί η εικαστική έκθεση με τίτλο «Όπου κι αν ταξιδέψω την Ελλάδα συναντώ» όπου θα κυριαρχήσουν τα έργα του γλύπτη Μιχάλη Κευγά, ενώ θα υπάρξουν και πίνακες γνωστών ελλήνων ζωγράφων (Μυταράς κ.α.).
Την πρώτη ημέρα στις 4 Αυγούστου στη γνώριμη σκηνή του Αϊ Γιάννη των Μακρισίων θα ανέβουν, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου με την ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα, για να τιμήσουν τους κορυφαίους του τραγουδιού μας και τις μεγάλες ερμηνεύτριες, σε πολύ γνωστά και αγαπημένα τραγούδια. Ο Γιώργος Μαργαρίτης θα τιμήσει με τις ερμηνείες του μεγάλους δημιουργούς του ελληνικού πενταγράμμου. Σε ροκ ρυθμούς θα μας ταξιδέψει η Γιώτα Γιάννα, ενώ με έκτακτη συμμετοχή της θα τιμήσει την Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού, η διεθνούς φήμης Μέτζο Σοπράνο, Αλεξάνδρα Γκράβας.
Τη δεύτερη ημέρα 5 Αυγούστουτα τιμηθεί το ρεμπέτικο στην Αμερική με τον Γιάννη Λεμπέση, την Μαρία Κατινάρη και την Μαριάνθη Λιουδάκη. Μουσικές από όλο τον κόσμο για τους νέους κάθε ηλικίας θα παίξει ο Giorgo από την Φλώριδα, ενώ από την φετινή γιορτή δεν θα μπορούσε να λείψει ο ερμηνευτής Πέτρος Γαϊτάνος. 
Η φετινή γιορτή που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια και την παρουσίαση του Γιάννη Τζουανόπουλου, διοργανώνεται από τους φίλους του αϊ Γιάννη, με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Τοπικής Κοινότητας Μακρισίων και τη συνεργασία του πολιτιστικού συλλόγου «Τα Μακρίσια».
*Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανέβει εντός ημερών
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου