Μακρίσια

Μακρίσια

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Πρόσκληση προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Μ. Βορίδη

Η Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας και το συντονιστικό όργανο των κατοίκων που αγωνίζονται για την αποκατάσταση της πρώην Χαδά στη θέση "Λίμνες"  Αλφειού ποταμού και την ακύρωση εγκατάστασης  δεματοποίησης σύμμεικτων απορριμμάτων απευθύνουν την ακόλουθη πρόσκληση στον εκπρόσωπο Τύπου της Κυβέρνησης κ. Μ. Βορίδη.

Αξιότιμε εκπρόσωπε της παρούσας Kυβέρνησης της xώρας, 

με την ευκαιρία της επίσκεψής σας στην πόλη μας και λαμβάνοντας υπόψη ότι είστε ένας πολιτικός της ουσίας που δεν περιορίζεστε σε μιά θεωρητική εκτίμηση, σας καλούμε να επισκεφθείτε την τοποθεσία επονομαζόμενη" Λίμνες" που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας -Κρεστένων,  για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι την εγγύτητά της με το ιερό τοπίο του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας και με το μεγαλύτερο ποτάμι της Πελοποννήσου Αλφειό,  και να σταθμίσετε αφ'εαυτού την επικινδυνότητα του όποιου εγχειρήματος  απειλεί την περιοχή δίνοντας συνέχεια σε ένα μεγάλου μεγέθους περιβαλλοντικό και πολιτιστικό έγκλημα.

Λαμβάνουμε το θάρρος να σας απευθύνουμε την πρόσκληση αυτή  δεδομένου ότι εσείς  επ'ουδενί λόγω  θα επιδιώκατε μια επίσκεψη απλά εθιμοτυπική ή προεκλογικής φύσεως χωρίς να δείχνατε έμπρακτα το ενδιαφέρον σας για το κυρίαρχο πρόβλημα του μεγαλύτερου δήμου του νομού μας, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ένα πρόβλημα που γιγαντώθηκε μέσα στο 2013 και δικαίως μονοπώλησε την ειδησεογραφία που αφορά τον τόπο μας. Αυτό το πρόβλημα, το οποίο λόγω άστοχων χειρισμών και κάκιστων επιλογών ταλανίζει ακόμα το νομό μας,  θα ήταν ευχής έργον  να προσεγγίσετε με τη δέουσα προσοχή και υπευθυνότητα.
Σ'αυτό θεωρούμε ότι θα συντελέσει η σφαιρική ενημέρωση που θα αποκτήσετε κατά την επίσκεψή σας  στην περιοχή και την επικοινωνία  σας με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους τους. 

 Η Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας και οι  κάτοικοι που ακούραστα μάχονται για τη δίκαιη έκβαση του δικαστικού και ανθρώπινου αγώνα τους έχουν  πολλά να σας πουν και σας περιμένουν. 
Με  τιμή  
Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας
Γαλανοπούλου Πηνελόπη
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου