Μακρίσια

Μακρίσια

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

«Ζούμε τον εφιάλτη εδώ και πολλά χρόνια»… αγανακτισμένοι οι παραγωγοί - κάτοικοι

Τί θα κάνουμε με τις περιουσίες μας; 
Πού είναι η πολιτεία; 
Δεν έχει πολιτικούς ο Νομός Ηλείας; 
Δεν διαβάζουν εφημερίδες; 
Δεν βλέπουν την αγωνία μας στα κανάλια; Αυτά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα των αγανακτισμένων παραγωγών- κατοίκων των Μακρισίων που σχεδόν κάθε χρόνο πλήττονται από τον Αλφειό.
Οι διαμαρτυρίες τους στην προσπάθειά τους να διασώσουν τις περιουσίες τους είναι έντονες, καθώς όπως τονίζουν και οι ίδιοι το μεγάλο έργο της ΙΔΡΗΛ τους καταστρέφει χρόνο με τον χρόνο. Δημιουργήθηκε για να αρδεύει τις καλλιέργειες και να μειώνει τον κίνδυνο της υπερχείλισης του ποταμού κατά την διάρκεια του χειμώνα και όχι να αφήνει εκτεθειμένα χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Αυτή την στιγμή το συγκεκριμένο έργο είναι υπεύθυνο για την αγωνία εκατοντάδων ανθρώπων που η διαβίωσή τους, εξαρτάται από τις καλλιέργειες και την παραγωγή τους.
Τα φράγματα παραμένουν ανοικτά εδώ και δύο ημέρες όπως επεσήμαναν οι κάτοικοι, ενώ θα έπρεπε να μην κλείνουν καθόλου κατά τους χειμερινούς μήνες που τα έντονα καιρικά φαινόμενα οδηγούν στην υπερχείλιση του ποταμού και την καταστροφή καλλιεργειών. Η ιχθυόσκαλα δεν χρησιμοποιείται εδώ καιρό και τα θυροφράγματα είναι σε άθλια κατάσταση, καθώς μπροστά απ’ αυτά υπάρχουν ολόκληροι κορμοί δέντρων, κλαδιά, σκουπίδια και καλάμια, τα οποία εμποδίζουν την σωστή λειτουργία της ιχθυόσκαλας, με αποτέλεσμα η προβλεπόμενη λειτουργία της να μην είναι εφικτή.
Όπως επεσήμανε ο κ. Σπύρος Νικολακόπουλος«εσκεμμένα έχουν κλείσει τον υπερχειλιστή και δεν αφήνουν να περάσουν τα αδρανή που συσσωρεύονται, ενώ θα μπορούσαν να τα διώξουν με τα τεχνικά τους μέσα. Δεν το κάνουν για να έχουν μεγαλύτερη παραγωγή ρεύματος. Δυστυχώς κάποιοι βάζουν χρήματα στις τσέπες τους αδιαφορώντας για την δική μας ζωή»!
Τεράστιες καταστροφές υπέστησαν δενδρώδεις εκτάσεις της περιοχής με τους παραγωγούς να εκφράζουν την ανησυχία τους κυρίως για τις πορτοκαλιές που ο καρπός τους κινδυνεύει να σαπίσει από την υγρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου