Μακρίσια

Μακρίσια

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Είναι τρελοί αυτοί οι Μακρισαίοι...

Ξέφρενο γλέντι στο πρώτο καρναβάλι του χωριού

Του Γιάννη Σπυρούνη
Το χωριό τους μοιάζει με το γαλατικό… Αντιδρά όχι στους ρωμαίους, αλλά στη δημοτική αρχή… Φέτος αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους καρναβάλι. Τι και αν την ίδια ώρα ξεκινούσε και το καρναβάλι της Κρέστενας που έχει ιστορία δεκαετιών. Με πολύ κέφι και αρκετή δόση τρέλας και με μπροστάρηδες τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Τα Μακρίσια” δημιούργησαν το δικό τους καρναβάλι και ξεσάλωσαν… Όσο για τη βροχή που έπεφτε ακατάπαυστα… αυτό ήταν μια μικρή λεπτομέρεια.
Την παρέλαση άνοιξε η σχολή χορού Shall we dance της Δήμητρας Μπέρτσου, από την Κρέστενα, και πίσω ακολούθησαν τα μέλη του συλλόγου Πύργος Όλοι Μαζί, που συμμετείχαν φιλικά στο καρναβάλι. Και ύστερα ξεκίνησε η πορεία των αρμάτων. Βασίλισσα του καρναβαλιού ήταν μια πληθωρική ξανθιά, ενώ πίσω της ακολουθούσαν οι “πακιστανοί” Ένας μισητός Σόιμπλε έκλεψε την παράσταση σε ένα άρμα που διακωμώδησε τις εξελίξεις στο Eurogroup. Ακολούθησαν άρματα του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου Μακρισίων.
Η υπόθεση των Λιμνών που τον περσινό χειμώνα ήταν το επίκεντρο της αντιπαράθεσης των σκουπιδιών, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη θεματολογία του καρναβαλιού. Άρμα με σακούλες σκουπιδιών επάνω και τρεις κρεμάλες με ομοιώματα ανθρώπων που έφεραν τα ονόματα “Μάκης”, “Σάκης” και “Θύμιος”. Ακόμα μια καμπάνα χτύπαγε πάνω στο άρμα, όπως εκείνες τις ημέρες η καμπάνα του συναγερμού στο χωριό.
Ο γύφτικος γάμος αποτέλεσε ένα ακόμα θέμα της παρέλασης, ενώ οι Μακρισαίοι δεν παρέλειψαν να διακωμωδήσουν το έθιμο της χοιροσφαγής, με τα μέλη του γκρουπ να πετάνε “γουρουνοπατσές” στον κόσμο…
Ο Στρος Καν και οι καμαριέρες του πρωταγωνίστησαν σε ένα άλλο άρμα, ενώ οι παρέλαση έκλεισε με τους φυλακισμένους της “Χρυσής Αυγής”.
Ο κόσμος έδωσε το παρόν παρά τη βροχή και στήριξε αυτή την πρώτη προσπάθεια που βασίζεται στη νεολαία του χωριού, που συνεχίζει τις δράσεις πάντα με γνώμονα την προβολή των Μακρισίων.



Τις φωτογραφίες μπορείτε να τις δείτε πατώντας ΕΔΩ  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου