Μακρίσια

Μακρίσια

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Θλίψη για τον χαμό του καθηγητή Κυριάκου Μαντζιβή

Στο πένθος βυθίστηκε η κοινωνία του Πύργου και της Ηλείας ευρύτερα από την είδηση του θανάτου του καθηγητή Κυριάκου Μαντζιβή, σε ηλικία 60 ετών. Ο γνωστός καθηγητής υπέστη καρδιακό επεισόδιο λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα στο σπίτι του στο Καταράχι Πύργου και εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της πόλης. 

Ο Κυριάκος Μαντζιβής είχε γεννηθεί στο 1954 στον Πειραιά. Σπούδασε με υποτροφία Φιλολογία και Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Για ένα διάστημα εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον πνευματικό χώρο, συνεισφέροντας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ηλείας, ενώ αποτέλεσε συνεργάτη της εφημερίδας «Πρωινή» για αρκετά χρόνια. Στο χώρο της εκπαίδευσης διετέλεσε καθηγητής και αργότερα διευθυντής σε πολλά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό, τελευταία στο γυμνάσιο Μακρισίων.

Είχε εκδώσει τρία βιβλία: «Μερικές σκέψεις πάνω σ’ ένα ποίημα», «Ναρκωτικά: Το βλέμμα της Μέδουσας» (γ΄έκδοση). Το « Αιμομειξία: Η φρίκη στην Οικογένεια» ήταν το τρίτο κατά σειρά βιβλίο του, ενώ προετοίμαζε και ένα ακόμα με τίτλο «Οι λέξεις που αγάπησα». Παράλληλα, για χρόνια εξέδιδε στον Πύργο της Ηλείας την εφημερίδα «Φιλολογική Σελίδα», ενώ τα άρθρα, οι μελέτες και τα αφιερώματά στον τοπικό Τύπο ξεπερνούσαν τα 2.000. Ο Κυριάκος Μαντζιβής είχε ασχοληθεί για αρκετά χρόνια και με τον αθλητισμό ως προπονητής σε ομάδες βόλεϊ της ΓΕΠ.


Χθες συμμετείχε στο γιορτασμό της 25ης Μαρτίου στα Μακρίσια ο Διευθυντης του Γυμνασιου Μακρισίων , αύριο θα τον αποχαιρετησουμε.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη στον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Πύργου στις 3:30 μμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου