Μακρίσια

Μακρίσια

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ο Παραμυθάς Δημήτρης Αβούρης στα Μακρίσια

Παράσταση ζωντανής αφήγησης "Ελληνικών Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών", για μικρούς και μεγάλους, από τον παραμυθά Δημήτρη Αβούρη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και τη Νηπιαγωγό κ Νίτσα Γιαβού. 
Η παράσταση θα γίνει την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17:00 μ.μ-19:00 μ.μ στο χώρο του Νηπιαγωγείου Μακρισίων.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δημήτρης Αβούρης γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Είναι αφηγητής παραμυθιών και συγγραφέας. Τα τελευταία χρόνια έχει δώσει περίπου 3000 παραστάσεις τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 120.000 θεατές, παιδιά και ενήλικες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει επίσης δώσει παραστάσεις σε Σχολεία, Ειδικά Σχολεία, σε ομάδες παιδιών με κινητικά προβλήματα,θέατρα, μουσικές σκηνές κλπ. Το 2000 ίδρυσε την μη κερδοσκοπική οργάνωση «ΟΝΑΡ- μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί». Από το Σεπτέμβρη του 2010 εκδίδει το περιοδικό «Το παραμύθι» και δίνει διαλέξεις και εργαστήρια αφήγησης και γραφής παραμυθιών σε όλη την Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Αβούρης και οι συνεργάτες του αναβιώνουν τα παραμύθια με τον ίδιο τρόπο που γίνονταν παλιότερα στη Ζάκυνθο σε μια αυλή, σε μια γωνιά, όπου συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι σε αυτά. Στην παραμυθιακή συντροφιά τα παιδιά παίζουν ρόλους, δίνουν το δικό τους λόγο και πνοή στους ήρωες των παραμυθιών μαζί με τους γονείς και τους φίλους. Η παράσταση στηρίζεται πάντα στη συμμετοχή των παιδιών και των ενηλίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου