Μακρίσια

Μακρίσια

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Λαμπερή η γιορτή των αποδήμων - Μεγάλα ονόματα της μουσικής και ποιοτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Στα Μακρίσια, στο ξωκλήσι της ξενιτιάς του Αϊ Γιάννη, χτύπησε για δύο βράδια η καρδιά του απόδημου ελληνισμού.
 Για 24η φορά μεγάλα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής ανέβηκαν στην σκηνή του Αϊ Γιάννη και καταχειροκροτήθηκαν από τις χιλιάδες κόσμου που έδωσαν και φέτος το παρόν αυτό το διήμερο. Εκεί στον όμορφο λόφο των Μακρισίων ανάμεσα στα δέντρα, παρέλασαν μεγάλα ονόματα σε ένα πρόγραμμα του οποίου την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε και φέτος όπως πάντα ο μουσικός παραγωγός και στιχουργός Γιάννης Τζουανόπουλος.
Την πρώτη ημέρα άνοιξαν την αυλαία των εκδηλώσεων η διεθνούς φήμης μέτζο σοπράνο, Αλεξάνδρα Γκράβας, για να πάρει τη σκυτάλη λίγο αργότερα η ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα που βρέθηκε στα Μακρίσια μαζί με τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ακολούθησε η Γιώτα Γιάννα που ταξίδεψε μελωδικά το κοινό με πολλά τραγούδια στο δικό της ροκ χαρακτήρα. Η βραδιά έκλεισε με τον Γιώργο Μαργαρίτη να δίνει ένα ρεσιτάλ με τη γνήσια λαϊκή φωνή του και να ερμηνεύει μεγάλους συνθέτες του ελληνικού πεντραγράμμου.
Τη δεύτερη ημέρα, την Τρίτη και πάλι ο χώρος του Αϊ  Γιάννη ήταν κατάμεστος από κατοίκους των Μακρισίων και τη ευρύτερης περιοχής, αλλά και επισκέπτες που θέλησαν να ζήσουν τη μεγάλη αυτή γιορτή. Ο Πέτρος Γαϊτάνος έκανε αναφορά στους μεγάλους Έλληνες ερμηνευτές, ενώ το ρεμπέτικο της Αμερικής τιμήθηκε από την μουσική παρουσία του Γιάννη Λεμπέση, της Μαρίας Κατινάρη και της Μαριάνθης Λιουδάκη. Μουσικές από όλο τον κόσμο για τους νέους κάθε ηλικίας έπαιξε ο Giorgo από την Φλώριδα.
Και εικαστική έκθεση του γλύπτη Μιχάλη Κευγά
Εντυπωσιακή ήταν η εικαστική έκθεση με τίτλο «Όπου κι αν ταξιδέψω την Ελλάδα συναντώ» κυρίως με έργα του γλύπτη Μιχάλη Κευγά. Ήταν ένα οδοιπορικό της καρδιάς και της μνήμης με οδηγό τα χιλιάδες «πρόσωπα» του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου